Η Ν.Δ. επιλέγει ήπιους τόνους προς τις κάλπες

Η Ν.Δ. επιλέγει ήπιους τόνους προς τις κάλπες

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να καταδείξει ότι στο πεδίο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας έχουν γίνει σημαντικά βήματα τα τελευταία τριάμισι χρόνια, επιδίωξε χθες η κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως, μέσω του εκπροσώπου της Θ. Ρουσόπουλου ανακοίνωσε ότι διακόπτει από σήμερα την καθημερινή ενημέρωση σχετικά με τις κυβερνητικές δράσεις που αφορούν στην αποκατάσταση των πληγέντων – προαναγγέλλοντας εμμέσως τη σταδιακή, «ήπια» προσαρμογή της Ν.Δ. στο προεκλογικό κλίμα. Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να διολισθήσει για μία ακόμη φορά σε λογικές «σκληρού ροκ» και προϊδεάζουν για μία προεκλογική εκστρατεία ήπιων τόνων, με εκπομπή αποκλειστικά θετικών μηνυμάτων.

Και τη χθεσινή ημέρα το κυβερνών κόμμα εστίασε την προσοχή του στις προσπάθειες αποκατάστασης των πληγέντων. «Η διαχείριση της κρίσης ανέδειξε πολλά κενά. Η επόμενη ημέρα, ωστόσο, δείχνει ότι αρκετά έχουν αλλάξει προς το καλύτερο για τους πολίτες» σημείωνε χθες χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, Απασχόλησης Βασ. Μαγγίνα, Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκο, Εσωτερικών Σπ. Φλογαΐτη και του πρώην υπουργού Πρ. Παυλόπουλου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα της πρώτης εβδομάδας εφαρμογής των έκτακτων μέτρων – ιδιαίτερα στο σκέλος που αφορά στην κατάργηση της γραφειοκρατίας και τη μείωση του χρόνου υλοποίησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος ανέλυσε στους παρισταμένους τα αποτελέσματα από την εφαρμογή δύο προγραμμάτων που θεωρούνται κομβικά για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: Το πρόγραμμα σύζευξης, που αφορά στη δυνατότητα οριζόντιας επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου, στο οποίο συμμετέχουν ήδη 2.000 υπηρεσίες και υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προστεθεί και άλλες 1.900, καθώς και το πρόγραμμα «Ερμής». Πρόκειται για το δεύτερο επίπεδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αφορά όχι μόνο στην οριζόντια επικοινωνία των υπηρεσιών, αλλά και στη δυνατότητα των πολιτών να εισέρχονται στο σύστημα και να λαμβάνουν πληροφορίες. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού, όπου συγκεντρώνεται η βοήθεια για τους πυρόπληκτους. «Ο πατριωτισμός που επέδειξαν οι Ελληνες στις ημέρες της κρίσης ενισχύει το αίσθημα αισιοδοξίας μας για το μέλλον», δήλωσε ο κ. Καραμανλής και χαρακτήρισε την άμιλλα προσφοράς ως αναγκαία συνθήκη για μια κοινωνία συνοχής.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πυρόπληκτων, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου λειτουργεί και η γραμμή 1555. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Πέτρος Δούκας και ο υπεύθυνος Παναγιώτης Δρόσος, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν.

Μέχρι στιγμής, το Κέντρο έχει δεχθεί 170.000 κλήσεις, ενώ έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός εκείνων που καλούν και ρωτούν για τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους και πώς μπορούν οι πολίτες να συμβάλουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή