Ο ΟΕΚ προσφέρει άτοκα δάνεια στους πυροπαθείς

Ο ΟΕΚ προσφέρει άτοκα δάνεια στους πυροπαθείς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στεγαστική αποκατάσταση με τη μορφή άτοκων δανείων, αλλά και ρυθμίσεις οφειλών είναι τα μέτρα που λαμβάνει ο OEK προκειμένου να βοηθήσει τους δικαιούχους του που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ειδικότερα για κατοικίες που κατέρρευσαν ή κρίθηκαν κατεδαφιστέες χορηγείται άτοκο δάνειο για αγορά κατοικίας ύψους 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατα 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί και κατά 2.000 ευρώ επιπλέον για κάθε ανάπηρο μέλος της οικογένειας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. O χρόνος εξόφλησης θα είναι 25 έτη με περίοδο χάριτος 8 μήνες. Στην περίπτωση ανέγερσης κατοικίας, το άτοκο δάνειο που ανέρχεται σε 1.450 ευρώ ανά τ.μ. με χρόνο εξόφλησης τα 25 χρόνια και περίοδο χάριτος ένα έτος.

Επιπλέον, για κατοικίες που χαρακτηρίζονται προσωρινά ακατάλληλες-επισκευάσιμες χορηγείται άτοκο δάνειο επισκευής, ύψους μέχρι 25.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατα 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί με χρόνο εξόφλησης τα 18 χρόνια και περίοδο χάριτος ενός έτους. Επίσης ο OEK διαγράφει όλες τις οφειλές προς τον Οργανισμό που προέρχονται αποκλειστικά από κεφάλαιά του και αφορούν χορήγηση δανείων αγοράς, ανέγερσης, αποπεράτωσης, επισκευής κατοικίας ή τίμημα εργατικών κατοικιών ή αγορασμένων απο τον OEK διαμερισμάτων για κατοικίες που κατέρρευσαν ή κρίθικαν οριστικά κατεδαφιστέες. H διαγραφή, όπως αναφέρεται σχετικά, αφορά τις οφειλές από την ημέρα της πυρκαγιάς και μέχρι τη λήξη του χρόνου εξόφλησης αυτών.

Εν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (OAEE) αποφάσισε να αναστείλει την είσπραξη των εισφορών των ασφαλισμένων των πληγεισών περιοχών για έξι μήνες και την καταβολή μιας επιπλέον σύνταξης, ισόποσης με τη σύνταξη που λαμβάνουν και χωρίς κρατήσεις, στους συνταξιούχους που είναι μόνιμοι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Σήμερα θα λάβουν τη σύνταξη οι συνταξιούχοι του πρώην TEBE που πληρώνονται μέσω Εθνικής Τράπεζας και οι συνταξιούχοι του πρώην TAE που πληρώνονται μέσω Εθνικής Τράπεζας και ΕΛΤΑ. Την Παρασκευή θα λάβουν τη σύνταξη οι συνταξιούχοι του πρώην ΤΣΑ μέσω της Εθνικής και οι συνταξιούχοι του πρώην TEBE που πληρώνονται μέσω των ΕΛΤΑ. Η είσπραξη της έκτακτης σύνταξης θα γίνει χωρίς την προσκόμιση κανενός δικαιολογητικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή