Παπαθεμελής: Συνεργασία υπό όρους

Παπαθεμελής: Συνεργασία υπό όρους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας

και η «επόμενη ημέρα» για τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ήταν τα κεντρικά θέματα της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Ο κ. Παπαθεμελής δεν απέκλεισε να υπάρξει «μια τίμια και σοβαρή συζήτηση για μετεκλογική συνεργασία», τονίζοντας όμως ότι αυτή θα γίνει στη βάση των αρχών και των αξιών τις οποίες πρεσβεύει το κόμμα του.

«Δεν συνεργαζόμαστε με μια κυβέρνηση η οποία θα αφήσει αυτό το βιβλίο της Ιστορίας, δεν συνεργαζόμαστε με μια κυβέρνηση η οποία θα ταχθεί υπέρ μιας παραλλαγής του Σχεδίου Ανάν ή υπέρ μιας ονομασίας στα Σκόπια που να περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του. Δεν συνεργαζόμαστε με μια κυβέρνηση η οποία θέλει να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση ή να προχωρήσει σε απορρύθμιση της εργασίας και να θεσπίσει θεσμούς μερικής απασχόλησης», είπε ο κ. Παπαθεμελής, οριοθετώντας το πλαίσιο της συζήτησης για μετεκλογική συνεργασία, στο οποίο θα συμμετείχε το κόμμα του.

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης πρότεινε τη σύσταση Οργανισμού Ανασυγκρότησης Πυρόπληκτων Περιοχών, ο οποίος θα συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες των επιμέρους φορέων: υπουργείων, δημόσιων οργανισμών, φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο οργανισμός αυτός, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, θα στελεχωθεί από στελέχη του δημόσιου τομέα με τη διαδικασία των μετατάξεων και θα λειτουργήσει υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά το προηγούμενο των μηχανισμών ελέγχου απορρόφησης των κοινοτικών πλαισίων στήριξης.

Ο κ. Παπαθεμελής ανακοίνωσε χθες την προσχώρηση στο κόμμα του ακόμη 17 στελεχών του ΛΑΟΣ. Αναφερόμενος σε δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη για μη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αναγέννησης στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, όπως έγινε και με τον ΛΑΟΣ στις προηγούμενες εκλογές, δήλωσε ότι πρόκειται για απόπειρα φίμωσης του κόμματός του. «Χαρακτηρίζουμε παράνομη τη μη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο ντιμπέιτ των προηγούμενων εκλογών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι παράλογη η αξίωση του κ. Καρατζαφέρη να μη συμμετέχουμε εμείς στο ντιμπέιτ των επικείμενων εκλογών», επισήμανε σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή