Αλληλομηνύσεις μεταξύ δημάρχου και ιδιώτη στα Κουντουριώτικα

Αλληλομηνύσεις μεταξύ δημάρχου και ιδιώτη στα Κουντουριώτικα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στα Κουντουριώτικα, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, κατέληξε χθες σε άγρια σύγκρουση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και ιδιώτη, που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Ακολούθησαν μηνύσεις που υποβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων.

Ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης και υπάλληλοι του δήμου από τη διεύθυνση καθαριότητας προχώρησαν το πρωί σε προγραμματισμένη επιχείρηση καθαρισμού από σκουπίδια και μπάζα στους δρόμους πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η επιχείρηση προέβλεπε και τη φύτευση 20 δένδρων σε συγκεκριμένο οικόπεδο. Και ενώ οι εργασίες είχαν αρχίσει, ο ιδιώτης κ. Γκιούλης («καταπατητής», όπως τον χαρακτήρισε ο δήμαρχος) προσήλθε με τους δικηγόρους του, απαίτησε να διακοπούν οι εργασίες -υποστηρίζοντας ότι το οικόπεδο του ανήκει, με συμβόλαια του… 1840 – και απείλησε το δήμαρχο με μήνυση. Ο κ. Κακλαμάνης προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων όπου και υπέβαλε μήνυση στον ιδιώτη για εξύβριση.

«Ο λόγος που προσήλθα», δήλωσε αργότερα ο δήμαρχος, «ήταν γιατί ο καταπατητής θέλησε να με μηνύσει για την σημερινή επιχείρηση καθαρισμού του οικοπέδου, που σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου αποτελεί δημοτική ιδιοκτησία».

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο κ. Γκιούλης προσπάθησε παρανόμως να ανοίξει δρόμο από το συγκεκριμένο οικόπεδο προς παρακείμενο πάρκινγκ προκειμένου να οδηγεί τα αυτοκίνητα των φιλάθλων (γήπεδο ΠΑΟ) σε αυτό. «Το περασμένο Σάββατο, όταν ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες αυτές», είπε ο κ. Κακλαμάνης, «παρά το γεγονός ότι διαπιστώσαμε τις παραβάσεις, δεν προβήκαμε σε μηνύσεις, σεβόμενοι την ηλικία του καταπατητή».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών, ο κ. Γκιούλης έχει εκδώσει άδεια άδεια υπαίθριου πάρκινγκ το 2000 (για το ένα οικόπεδο) ενώ για το δεύτερο (για το οποίο ήρθε σε σύγκρουση με το δήμαρχο) έλαβε άδεια λειτουργίας το 2005, που λήγει στο τέλος του χρόνου.

«Η περιοχή έχει μετατραπεί σε φιλέτο, ιδιαίτερης αξίας», είπε ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζοντας ότι «όταν θα τελειώσει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και γκρεμιστεί το παλιό, 17 στρέμματα θα μετατραπούν σε χώρο πρασίνου γεγονός που θα εκτινάξει τις αντικειμενικές αξίες στα ύψη».

Το ιστορικό

Από το 1878, ο δήμος απέκτησε με συμβόλαια έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή, που σταδιακώς παραχώρησε για κοινωφελείς σκοπούς (Αντικαρκινικό νοσοκομείο, Δημοτικό νοσοκομείο «Ελπίς», προσφυγικές κατοικίες, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά και σχολεία και ιδρύματα.)

Στην περιοχή βρέθηκαν διάφοροι καταπατητές που όμως -όπως όλα δείχνουν- θα τα βρουν δύσκολα στα δικαστήρια μιας και τα αρχεία του δήμου… ξεσκονίστηκαν και πολλά θα διευθετηθούν.

«Θέλω ταυτόχρονα να στείλω και ένα άλλο μήνυμα», είπε ο κ. Κακλαμάνης. «Το ιστορικό αρχείο της πόλης έχει αδιάσειστα στοιχεία και δεν πρόκειται να χαριστεί ούτε μία σπιθαμή γης, που μπορεί να μείνει ελεύθερη, στον οποιοδήποτε φιλοδοξεί ή την έχει ήδη καταπατήσει».

Να σημειωθεί ότι με όλες οι ενέργειες του δημάρχου συμφωνεί και η αντιπολίτευση του δήμου Αθηναίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή