Αποδοκιμασία των προκλήσεων και του λαϊκισμού

Αποδοκιμασία των προκλήσεων και του λαϊκισμού

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να εμφανίσει τους υψηλούς τόνους του κ. Γ. Παπανδρέου ως αναντίστοιχους προς το μήνυμα συστράτευσης και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, αρνούμενος να απαντήσει στις προκλήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κ. Καραμανλής εγκαινίασε χθες τον κύκλο των «αμιγώς» προεκλογικών εμφανίσεων ενόψει της 16ης Σεπτεμβρίου, απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά, όπου θα είναι και υποψήφιος.

Από το Κερατσίνι, ο κ. Καραμανλής σχολίασε εμμέσως τον καταγγελτικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, χωρίς για μία ακόμη φορά να αναφερθεί σ’ αυτόν ονομαστικά. «Εχουμε πάρει το μήνυμα των πολιτών. Η ενότητα, η ομοψυχία των Ελλήνων αυτές τις μέρες, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που οφείλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε. Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, όσες ύβρεις κι αν εκτοξευθούν εναντίον μας, όσες κραυγές λαϊκισμού και δημαγωγίας ακουστούν, εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε. Την πόλωση και την οξύτητα την επιδιώκουν όσοι βρίσκονται σε πολιτικό αδιέξοδο. Ο λαϊκισμός και η δημαγωγία είναι αποδείξεις αδυναμίας» υπογράμμισε. Απέναντι στις εξαγγελίες Παπανδρέου για τους πυροπαθείς, ο Κ. Καραμανλής επικαλέσθηκε «την αλήθεια του έργου μας, τις στέρεες λύσεις, την αναζήτηση αξιόπιστων και ρεαλιστικών απαντήσεων στα αιτήματα της κοινωνίας». Στην πρωθυπουργική ομιλία υπήρχαν και στοιχεία αυτοκριτικής, αναγνώρισης ότι όσα έχουν γίνει για τους πληγέντες δεν είναι αρκετά και δέσμευσης για την κατάρτιση σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης ώστε «οι τοπικές κοινωνίες να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Ο κ. Καραμανλής απευθύνθηκε στους πολίτες που ψήφισαν Ν.Δ. το 2004 και ενδεχομένως απομακρύνονται από το κυβερνών κόμμα, κατευθυνόμενοι προς μικρότερα κόμματα ή την αξιωματική αντιπολίτευση. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πικρίες», επεσήμανε για να προσθέσει: «Ομως δεν είναι τώρα η ώρα για αρνητική ψήφο, η άρνηση δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδα… αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και να υλοποιεί γρήγορα τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ο κ. Καραμανλής θα επιμείνει τις επόμενες ημέρες στην ισορροπία μεταξύ ήπιου κυβερνήτη και αρχηγού κόμματος, αποφεύγοντας τους υψηλούς τόνους. Το βάρος της απάντησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβουν άλλα στελέχη, όπως ο κ. Λευτ. Ζαγορίτης, που χαρακτήρισε ειρωνικά ως «πολύ» τον κ. Παπανδρέου, με αφορμή προχθεσινή αποστροφή του τελευταίου περί πρωθυπουργού που αποδείχθηκε «λίγος».

Βολές Εβερτ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Δριμεία επίθεση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε για υποκρισία και πλειοδοσία ανευθυνότητας εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. Μιλτ. Εβερτ

Συγκεκριμένα, ο κ. Εβερτ επικέντρωσε την κριτική του στα εξής σημεία:

– Οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πυροπαθών, πλειοδοτώντας, αυτοδιαψευδόμενος έτσι στα περί προεκλογικών παροχών της Ν.Δ.

– Οτι υψώνει φωνές υποκρισίας πάνω στις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές: «Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή κάλεσε τον πρόεδρο της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο για να εγκρίνει πρόσθετα κονδύλια. Αν δεν είχαν ληφθεί αυτά τα μέτρα, θα ασκούσε εντονότατη κριτική γιατί άφησε τους πυροπαθείς στη μοίρα τους».

– Οτι ασκεί ανεύθυνη αντιπολίτευση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

– Οτι έκανε «γκάφα ολκής» στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και πέτυχε το ακατόρθωτο, να δημιουργήσει κλίμα αναταραχής στο εσωτερικό του κόμματός του και ερωτήματα για τις ηγετικές του ικανότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή