Αποφυλακίζεται ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου

Αποφυλακίζεται ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο πρώην αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Παναγιώτης Γετίμης, ο οποίος είχε καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη δεκαέξι ετών χωρίς αναστολή για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαιώσεως, της υπεξαίρεσης 470 εκατομμυρίων δραχμών και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου.

Ο Παναγιώτης Γετίμης είναι ένας από τους δέκα συνολικά καταδικασθέντες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάσθηκε επί ενάμιση χρόνο η υπόθεση διασπάθισης οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα την περίοδο 1992-1998.

Εγινε δεκτή προσφυγή

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την προσφυγή του και διέταξε την αποφυλάκισή του με καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Το δικαστήριο δεν επέβαλε στον καταδικασθέντα τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς η ακαδημαϊκή του δραστηριότητα απαιτεί μετακινήσεις και εκτός συνόρων.

Στην προσφυγή του ο κ. Γετίμης υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εγκλεισμού του, καθώς όπως αναφέρει δεν είναι επικίνδυνος, ούτε ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Περαιτέρω, ο ίδιος αναφέρεται στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο εγκλεισμός του στον ίδιο αλλά και την οικογένειά του, ενώ επικαλείται και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η κόρη του.

Ο πρώην αντιπρύτανης «βάλλει» κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να μην του χορηγήσει αναστολή στην έφεση, παραβιάζοντας, όπως υποστηρίζει, το τεκμήριο της αθωότητάς του. Παραθέτοντας σειρά νομικών ισχυρισμών, ο κ. Γετίμης υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε επίσης η αρχή της δίκαιης δίκης, η αρχή της αναλογικότητος, ενώ, όπως υποστηρίζει, υπέστη «δριμεία και θλιβερή προσβολή των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων», λόγω της οξύτατης επίθεσης που δέχθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισής του, καθηγητές πανεπιστημίου από τα ΜΜΕ εν γένει «με προφανή στόχο να αποτραπούν από την εκ νέου υπεράσπισή μου και την κατάθεση όσων αληθών γεγονότων αυτοί γνωρίζουν»…..

Πέραν του πρώην αντιπρύτανη, στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσουν την ποινή τους, είχαν οδηγηθεί μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου ο πρώην πρύτανης του Παντείου Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε εικοσιπενταετή κάθειρξη, ο πρώην υπεύθυνος του λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε τρεις φορές ισόβια και κάθειρξη δεκαπέντε ετών, ο υπάλληλος του Παντείου Μιχαήλ Παπαδοκωστάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δεκαέξι ετών και ο διοικητικός υπάλληλος Βλάσης Βεηκοντής, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δεκαπέντε ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή