Γ. Παπανδρέου: Δεν μας αφορά το εμπόριο ελπίδας

Γ. Παπανδρέου: Δεν μας αφορά το εμπόριο ελπίδας

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αποφάσισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες επειδή η πολιτική του κατέρρεε και είχε εκτεθεί από σειρά αποκαλύψεων για σκάνδαλα, προέβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε χθεσινοβραδινή του ομιλία στο Περιστέρι.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες, ο κ. Γ. Παπανδρέου επανέλαβε, επίσης, ότι εάν η Ν.Δ. επικρατήσει στις επερχόμενες εκλογές θα εφαρμόσει «κρυφή ατζέντα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε συγκεκριμένα: «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο. Να αυξήσουν δηλαδή τους έμμεσους φόρους, να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία και τη ΔΕΗ, να γκρεμίσουν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, να ολοκληρώσουν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και του ΕΣΥ, να αυξήσουν και άλλο το κόστος της υγείας, να διευρύνουν τις οικονομικές ανισότητες, να ολοκληρώσουν τη στυγνή κομματικοποίηση του κράτους».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε εκ νέου δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς τους κατά την κρίση των πυρκαγιών, αλλά και για τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Ή θα αφήσουμε να μας διαλύσει αυτή η πρωτόγνωρη τραγωδία ή θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, συγκροτημένα, με σχέδιο στην Εθνική Αναγέννηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο ανωτέρω πλαίσιο, ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «το εμπόριο ρουσφετιού και ελπίδας δεν αφορά την Ελλάδα που θέλουμε να φτιάξουμε», ενώ τόνισε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή από τον Πύργο θα αποτελέσει μοντέλο ανάπτυξης για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε για μια ακόμη φορά βέβαιος για την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στην αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, καθώς δεν επιθυμεί μια μονοθεματική προεκλογική εκστρατεία με επίκεντρο τις πυρκαγιές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεσμεύθηκε πως εάν το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στις εκλογές θα μετατρέψει από οκτάμηνες σε δωδεκάμηνες τις συμβάσεις των εποχικών δασοπυροσβεστών, χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο τούτο θα συνεπάγεται και τη μονιμοποίησή τους. Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει της παρουσίας του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή