Η ΔΕΘ παίρνει τη σκυτάλη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από αύριο, λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, η προεκλογική αντιπαράθεση των κομμάτων. Με νωπές ακόμα τις εντυπώσεις από το ντιμπέιτ, οι κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι ηγέτες των μικρότερων πολιτικών σχηματισμών, θα χρησιμοποιήσουν το βήμα, τηλεοπτικό κυρίως, που παραδοσιακά τους παρέχει η ΔΕΘ, για να επικοινωνήσουν «σε απ’ ευθείας σύνδεση» με τους ανά την επικράτεια ψηφοφόρους τους. Το πένθος από το ολοκαύτωμα των πυρκαγιών αφαιρεί φέτος από τη λάμψη των εκδηλώσεων της 72ης ΔΕΘ και βεβαίως περιορίζει δραστικά τις κοσμικού κυρίως περιεχομένου εκδηλώσεις. Ετσι δεν θα γίνει, για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ, η τελετή των εγκαινίων και οι ομιλίες των κ. Καραμανλή και Παπανδρέου στους παραγωγικούς φορείς δεν θα συνοδεύονται από δείπνο.

Ο κ. Αλαβάνος ανοίγει τον κύκλο των προεκλογικών εκδηλώσεων με ομιλία αύριο το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους και συνέντευξη Τύπου στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στη Θεσσαλονίκη φτάνει αύριο το βράδυ ο κ. Καραμανλής προερχόμενος από περιοδεία στην Ηπειρο, Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες και στις 9.30 π.μ. του Σαββάτου θα επισκεφθεί τους χώρους της ΔΕΘ, ενώ το βράδυ θα εκφωνήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο τον καθιερωμένο λόγο προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

Την Κυριακή στις 13.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη για να μιλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο κ. Παπανδρέου τροποποίησε το πρόγραμμά του και μετέφερε την τελευταία στιγμή τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματίσει για το Σάββατο το μεσημέρι, στο απόγευμα της Κυριακής (16.30) έπειτα από αυτήν του πρωθυπουργού.

Τη Δευτέρα τη σκυτάλη παίρνει η κ. Αλέκα Παπαρήγα και την Τρίτη θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ ο κ. Γ. Καρατζαφέρης. Το πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα προεκλογικό φορτίο, που θα κληθεί να σηκώσει το Σαββατοκύριακο η πόλη της Θεσσαλονίκης, επιβαρύνουν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες. Τουλάχιστον πέντε συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, Σώματα ασφαλείας στον Λευκό Πύργο, αγρότες στην περιοχή του «Μακεδονία Παλλάς» και αντιεξουσιαστές στην Καμάρα. Οι αρχές από την πλευρά τους «οχυρώνουν» την πόλη με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή