Η έρευνα Ζορμπά για το ομόλογο ΤΣΠΕΑΘ

Η έρευνα Ζορμπά για το ομόλογο ΤΣΠΕΑΘ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία, που αποδεικνύουν την ύπαρξη συγκοινωνούντων δοχείων στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ και του ομολόγου των 130 εκ. ευρώ του ΤΣΠΕΑΘ και τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον 2 offshore εταιρειών για την προώθηση της προμήθειας στο δεύτερο ομόλογο, φαίνεται ότι έχει αναδείξει η έρευνα του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το ενδιαφέρον για την υπόθεση των ομολόγων ήλθε χθες ξανά στην επιφάνεια με τη δημοσιοποίηση τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συνδέονται και με τη διακίνηση μέρους από τη συνολική προμήθεια, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που καταβλήθηκε για την πώληση του ομολόγου στο ΤΣΠΕΑΘ.

Πάντως, ο τέως πρόεδρος του Ταμείου, κ. Δ. Καπράνος με γραπτή δήλωση, αρνήθηκε εμπλοκή σε υπόθεση προμηθειών. Κάνει λόγο για «πόλεμο λάσπης και προεκλογικά παιχνίδια». Προσθέτει ότι όλες οι οικονομικές πράξεις και συναλλαγές είναι νόμιμες και διαφανείς. «H επί 35 χρόνια γόνιμη και χωρίς σκιές παρουσία μου στο χώρο αλλά και η οικογενειακή παράδοση και περιουσία μου, είναι ντροπή να γίνονται αντικείμενο φτηνής προπαγάνδας», προσθέτει. Επίσης, τονίζει ότι ουδέποτε κλήθηκε να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε Αρχή, επιμένοντας ότι το ομόλογο πουλήθηκε με κέρδος.

Δεδομένων των διαρροών που όπως φαίνεται θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, η κατάθεση του πορίσματος, επισήμως από τον κ. Ζορμπά, είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τέλος σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση. Πάντως, πηγές από το περιβάλλον της Ανεξάρτητης Αρχής, επέμειναν χθες ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δημοσιοποιούνται δεν προέρχονται από την έρευνα του κ. Ζορμπά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή