Οι αρχηγοί επί σκηνής σε θέση μάχης

Οι αρχηγοί επί σκηνής σε θέση μάχης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ουσιαστική έναρξη της εξαιρετικά, ούτως ή άλλως, σύντομης, προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί η σημερινή ημέρα. Στις 9 μ.μ., οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την πρώτη και μοναδική τηλεοπτική τους αναμέτρηση, ενώ το Σαββατοκύριακο η μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ θα μεταφερθεί στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εισέρχονται στην τελική ευθεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης με χαραγμένες γραμμές πλεύσης.

Ο κ. Καραμανλής, όπως κατέδειξε και με τη χθεσινοβραδινή του ομιλία στο Κερατσίνι, θα επιχειρήσει να εμφανίσει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του ΠΑΣΟΚ ως αναντίστοιχους προς το μήνυμα συστράτευσης και αλληλλεγγύης, που επέδειξαν οι πολίτες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι όσες προκλήσεις κι αν δεχθούμε, δεν θα τους ακολουθήσουμε», τόνισε.

Αντιθέτως, ο κ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής του βάσης, θα ακολουθήσει στρατηγική, κατά τους συνεργάτες του, «υγιούς πόλωσης». Χθες από το Περιστέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση με αιχμές τις πυρκαγιές και την υπόθεση των ομολόγων.

Πάντως, προεξοφλείται ότι η προεκλογική εκστρατεία θα εξελιχθεί σε μία διαδικασία παράλληλων μονολόγων των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι ασφυκτικοί όροι της αποψινής τηλεμαχίας δεν επιτρέπουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και την ανάδειξη προτάσεων και θέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή