Φωτιά στα τόπια

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η μοναδική ικανότητα του πολιτικού μας συστήματος να ευτελίζει ακόμα κι αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί την κορυφαία στιγμή της προεκλογικής περιόδου: την τηλεοπτική συζήτηση των πολιτικών αρχηγών – απλοελληνικά ντιμπέιτ!

Στην πραγματικότητα, βεβαίως, δεν πρόκειται να γίνει κατά κανένα τρόπο συζήτηση. Οι ασφυκτικοί περιορισμοί έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους πολιτικούς αρχηγούς και ειδικά τον πρωθυπουργό από τη δημοσιογραφική πίεση. Είναι το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, που φοβάται μια οργανωμένη, αλλά ουσιαστική αναμέτρηση. Το 2004 ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, η Ν.Δ. Αυτά που ζητούσε τότε ο Κώστας Καραμανλής τώρα τα αρνείται.

Η Πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την παγιδεύσουμε στις σκοπιμότητες της εντυπωσιοθηρίας. Το ζητούμενο δεν είναι μία πασαρέλα, επί της οποίας οι πολιτικοί αρχηγοί θα διαγωνισθούν στο άθλημα της πιο εύστοχης ατάκας. H κοινωνία έχει ανάγκη απ’ αυτό που λείπει: από καθαρές κουβέντες.

Το «ντιμπέιτ» αλά ελληνικά είναι ένα άθροισμα προκατασκευασμένων διαδοχικών μονολόγων. Δεν θα παρακολουθήσουμε ούτε καν τη θορυβώδη «τηλεμαχία» των «παραθύρων», που τουλάχιστον διασκεδάζει τους τηλεθεατές.

Η μόνη ελπίδα να αποκτήσει ενδιαφέρον η βαρετή αυτή θεατρική παράσταση είναι να βάλει κάποιος «φωτιά στα τόπια» του πολιτικού κομφορμισμού. Οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν είναι ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Θα το τολμήσουν όμως;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή