ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ / Επιχείρησε να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ / Επιχείρησε να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φράση «ούτε μολότοφ ούτε καναπές» χαρακτήρισε τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος επέμεινε στην προσέγγιση με τους νέους που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Ο κ. Αλαβάνος επέμεινε στη γραμμή που έχει χαράξει ο ΣΥΝ με αφορμή τα ζητήματα της παιδείας, υπογραμμίζοντας ότι υπερασπίζεται τις θέσεις του με σαφήνεια, ένταση και σύγκρουση. Η ερώτηση εάν αποδοκιμάζει τον εμπρησμό του Αγνωστου Στρατιώτη, έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Αλαβάνο να απευθυνθεί, εκ νέου, στο εκλογικό σώμα των νέων από το οποίο προσδοκά σημαντικές εκλογικές εισροές. «Εννοείται ότι καταδικάζουμε», απάντησε, για να εξηγήσει «λέμε τις θέσεις μας έντονα, δεν καλύπτουμε και δεν στηρίζουμε τις κινήσεις βίας». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά στον Βύρωνα Πολύδωρα και τον πρωθυπουργό. Επέμεινε και στον χαρακτηρισμό «νονός» που απέδωσε στον πρωθυπουργό και προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου: «Πράξαμε σωστά», επεσήμανε, «η παρομοίωση με το κινηματογραφικό έργο ήταν ορθή για έναν πρωθυπουργό που ασχολείται μόνον με το να εκτελέσει ηθικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντί να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει για το περιβάλλον, τις πυρκαγιές, το κοινωνικό κράτος». Παίρνοντας αφορμή από τη φράση του πρωθυπουργού περί ταραξιών, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Καραμανλή: «Ανακαλέστε αυτό που είπατε, αυτά τα αγόρια και κορίτσια δεν μπορείτε να τα αποκαλείτε ταραξίες, φέρανε νέες αξίες ότι δεν μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε όλα», είπε.

Ο κ. Αλαβάνος καταδίκασε επίσης την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, χαρακτήρισε «απλές εξαγγελίες» τα μέτρα της κυβέρνησης για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και τους πυροπαθείς, ζήτησε ενίσχυση της διπλωματίας και περιορισμό των εξοπλισμών ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για το κοινωνικό κράτος και επέκρινε τις ιδιωτικοποιήσεις «στρατηγικών» και κερδοφόρων επιχειρήσεων από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Για τον αριστερό «εμφύλιο», ο κ. Αλαβάνος επέλεξε να εμφανιστεί ενωτικός: Αν το ΚΚΕ πιστεύει ότι πρέπει να προβάλει όσα μας χωρίζουν, εμείς θα προβάλουμε όσα ενώνουν την Αριστερά, τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Αλαβάνος περιέγραψε, με τη μορφή ημερολογίου, τη σκληρή καθημερινότητα των νέων εργαζομένων, των μεταναστών, όσων επιχειρούν να απεξαρτηθούν, όσους εργάζονται με συμβάσεις ή ακόμα και προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage) χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. «Η νεολαία μπορεί να μπει στην πολιτική ζωή της χώρας και να σφραγίσει τις εξελίξεις», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή