Αυτοδυναμία ή νέες εκλογές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ερώτημα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» ανέκυψε από τη χθεσινοβραδινή τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, που κατά τα λοιπά εξελίχθηκε σε παράλληλους μονολόγους, χωρίς ουσιαστικές «ειδήσεις». Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Ν.Δ. με οποιοδήποτε κόμμα στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία και υπογράμμισε ότι το διακύβευμα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου είναι κατά πόσον θα αναδειχθεί μια κυβέρνηση, που θα δώσει νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου άρθρωσε αμιγώς καταγγελτικό λόγο με επίκεντρο τις καταστροφικές πυρκαγιές, την υπόθεση των ομολόγων και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αποφεύγοντας να εξειδικεύσει τις θέσεις του για τα προβλήματα της χώρας. Την αποδυνάμωση του δικομματισμού έθεσε ως στόχο του ΚΚΕ η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος απευθύνθηκε κυρίως στους νέους ψηφοφόρους, επιτιθεμένος με σφοδρότητα κατά του πρωθυπουργού. Οι κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και Στέλιος Παπαθεμελής διατύπωσαν διαφορετικές εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή