Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ / «Πλαφόν» για τους μετανάστες

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ / «Πλαφόν» για τους μετανάστες

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Καρατζαφέρης, αφού προλογικά ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλους», κλήθηκε να διευκρινίσει τις θέσεις του στο ασφαλιστικό. Υποστήριξε ότι «οι απόψεις και της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία διαφορά» και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης ενός «πλατύ διαλόγου με στόχο να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας εθνικής σύνταξης που να συμπεριλαμβάνει και τους αγρότες», καθώς όπως είπε «η σπλήνα και του αγρότη και του διευθυντή τραπέζης πονάει το ίδιο».

Ερωτηθείς για τη θέση του ΛΑΟΣ στο πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων απέφυγε να λάβει σαφή θέση. Δριμεία επίθεση, αντιθέτως, εξαπέλυσε ο κ. Καρατζαφέρης και στα δύο κόμματα για τις οικονομικές τους επιλογές. Υποστήριξε ότι ουδείς αναλογίζεται ότι «το 25% του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ότι 50 οικογένειες έχουν τον πλούτο όλων των πολιτών» και κατήγγειλε τις τράπεζες «που κλέβουν» όπως είπε «τον ελληνικό λαό».

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του για τους μετανάστες. Αφού προκάλεσε τον πρωθυπουργό να κατονομάσει ποιους εννοούσε όταν υπαινίχθηκε οργανωμένο εμπρησμό, τόνισε ότι «μας έχουν αποκαλέσει τρύπα της Ευρώπης και πρέπει να συζητήσουμε πόσους αντέχουμε» επικαλούμενος το παράδειγμα της Δανίας και της Ολλανδίας «που έβαλαν ποσόστωση στους μετανάστες».

Επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό και με αφορμή το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, ενώ γενικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «ποιες συμφωνίες υπήρξαν την εποχή Ισμαήλ Τζεμ – Γιώργου Παπανδρέου».

Κληθείς, τέλος, να απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει να ψηφίσει κανείς ΛΑΟΣ, χαρακτήρισε τον εαυτό του τη μόνη «νέα πρόταση που έρχεται να αλλάξει τις αλαζονικές κυβερνήσεις της διαφθοράς που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα», αν και προέβλεψε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει το προβάδισμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή