Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ / Καταγγελίες σε πολλά μέτωπα

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ / Καταγγελίες σε πολλά μέτωπα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμές τις καταστροφικές πυρκαγιές και την υπόθεση των ομολόγων, χαρακτήρισε την παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στο χθεσινό ντιμπέιτ, ενώ πρόσθετη στόχευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρξε να πείσει την κοινή γνώμη ότι σε περίπτωση εκλογής του θα ασκήσει αναδιανεμητική οικονομική πολιτική. Ειδικότερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου για την κοινωνική πολιτική ανέφερε ότι: Η χώρα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές. Το συνειδητοποιήσαμε τώρα, με τις πυρκαγιές. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του για τη μεγάλη καταστροφή. Μιλούσε σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα. Ετσι έπραξε και στο ασφαλιστικό. Εριξε τα βάρη στο ασφαλιστικό σύστημα. Ευθύνεται για το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων. Εμείς δεν πρόκειται ούτε να μειώσουμε τις συντάξεις ούτε να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Αντιθέτως, θα ενισχύσουμε οικονομικά τους συνταξιούχους. Τα λεφτά βρίσκονται.

Για την εξωτερική πολιτική: Οταν έχουμε διαπραγματευτική ικανότητα πετυχαίνουμε και αυτήν έχασε ο κ. Καραμανλής. Εγώ δεν θα διασύρω τη χώρα μου όπως έπραξε με την απογραφή και τις ασύμμετρες απειλές. Δεν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο. Ποτέ δεν δεχθήκαμε τέτοιον όρο.

Για την οικονομία είπε: Η κυβέρνηση συγκάλυψε το σκάνδαλο ομολόγων, δεν το αποκάλυψε. Δεν δίνει ακόμη και σήμερα τα στοιχεία. Δεν έχει επιστρέψει τα λεφτά. Επέσπευσε τις εκλογές για να συγκαλύψει. Θα βρούμε την αλήθεια, θα επιστρέψουμε τα λεφτά και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι. Δεσμεύομαι σε άλλο φορολογικό σύστημα, που δεν θα είναι άδικο για τα κατώτερα στρώματα.

Για τη δημόσια διοίκηση τόνισε ότι «είναι ο μεγάλος ασθενής, αλλά», πρόσθεσε, «μεγαλύτερος είναι μια κυβέρνηση που δεν αλλάζει νοοτροπία. Εμείς καταθέσαμε προτάσεις για τη διαφάνεια. Δεν ήθελε η κυβέρνηση να συνεργαστούμε. Προχώρησε σε λογική κομματικοποίησης των πάντων. Πρέπει να τελειώσει η λογική του «κράτους-λάφυρου» και αυτό θα εφαρμόσω ως πρωθυπουργός».

Σχετικά με την Παιδεία ανέφερε ότι είναι άμεση προτεραιότητα και πρέπει να βρίσκεις και τα λεφτά: «Εμείς μιλάμε για 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία και ολοήμερο σχολείο. Εχω συνεπή θέση. Είμαι υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, αλλά και να βάλουμε τάξη σε ένα χάος που υπάρχει στον μη κρατικό τομέα», κατέληξε.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα βάλει τέλος στην κοινωνική αδικία, μέσα από πρόγραμμα αναδιανομής του πλούτου. Στην τελική του τοποθέτηση ανέφερε: «Παραδώσαμε το 2004 μια Ελλάδα ολυμπιακή. Περιμέναμε από τη Ν.Δ. να χτίσει πάνω σ’ αυτήν ή να διορθώσει τα λάθη μας. Αντί για νέα επιτεύγματα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μεταπολεμική καταστροφή, για συγκάλυψη σκανδάλων, κοινωνική αδικία, «γαλάζιες» συνεντεύξεις. Ρωτώ τη μέση οικογένεια: Αντέχει την πολιτική της Ν.Δ.;»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή