ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ / Αποστάσεις από τη Ν.Δ.

ΣΤ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ / Αποστάσεις από τη Ν.Δ.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι από τις προσεχείς εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης, κ. Στέλιος Παπαθεμελής, στην χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, ενώ έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από το κυβερνών κόμμα, λέγοντας ότι δεν προσχώρησε ποτέ στη Ν.Δ., ενώ είπε ότι αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ διότι διαφώνησε με σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης Σημίτη. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο χώρο της υγείας, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να διασφαλισθεί είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της, κάτι που προϋποθέτει ισχυρό κράτος πρόνοιας.

Για τα εθνικά θέματα και ειδικά για το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Παπαθεμελής έκανε λόγο για «παρατημένη υπόθεση και όχι χαμένη», τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες πίεσης που έχει και λέγοντας ότι εάν δεν ασκηθεί βέτο εδώ και τώρα, τότε τα Σκόπια θα μπουν ως FYROM στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης τάχθηκε υπέρ της δίκαιης κατανομής εισοδήματος, τονίζοντας ότι χωρίς οικονομική δικαιοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομική ανάπτυξη, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα παλέψει για βελτίωση των αποδοχών, λέγοντας ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να ανταποκρίνονται στον πληθωρισμό. Για τη δημόσια διοίκηση ανέφερε ως σοβαρά προβλήματα τον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις, το ζήτημα των συμβασιούχων, την έλλειψη αξιολόγησης και αξιοκρατίας. «Το βιβλίο της Ιστορίας δεν είναι ούτε διορθώσιμο ούτε διδάξιμο», κατέληξε ο κ. Παπαθεμελής, μιλώντας για τα θέματα Παιδείας και παρέπεμψε στο Σύνταγμα που ορίζει ως σκοπό της Παιδείας την «εθνική, θρησκευτική και δημοκρατική αγωγή των παιδιών, ώστε να γίνουν καλοί καγαθοί πολίτες», λέγοντας ότι μια σχολή σκέψης στην Ελλάδα επιχειρεί αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή