Νέα επίθεση Λαλιώτη κατά Ν.Δ. για ομόλογα

Νέα επίθεση Λαλιώτη κατά Ν.Δ. για ομόλογα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε χθες ο κ. Κ. Λαλιώτης, καταλογίζοντάς του χειραγώγηση όλων των θεσμών της Δημοκρατίας. «Προσωπικά ο κ. Καραμανλής πάσχιζε και πασχίζει, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, χειραγωγώντας προκλητικά και απαράδεκτα κυρίαρχους θεσμούς, όπως η Βουλή, η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες αρχές και τα ΜΜΕ» υποστήριξε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας όσους εκτιμούν ότι η τελική ευθεία για τις εκλογές θα χαρακτηρισθεί από οξύτητα από την πλευρά της Χαρ. Τρικούπη.

Αφορμή για τη νέα επίθεση Λαλιώτη στάθηκαν νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των ομολόγων. «Οι μάσκες της Νέας Δημοκρατίας μέρα με τη μέρα πέφτουν, σεμνά και ταπεινά», είπε ο πρώην γραμματέας και χαρακτήρισε «ολοφάνερους» του λόγους για τους οποίους αποφασίστηκαν εκλογές. «Γιατί ο κ. Καραμανλής φοβήθηκε και φοβάται τις καταιγιστικές αποκαλύψεις και εξελίξεις για το σκάνδαλο των ομολόγων, για τις ενοχές και τις συνενοχές των γαλάζιων κουμπάρων» υποστήριξε, ισχυριζόμενος επιπλέον ότι οι ένοχοι «κινούνται εντός, εκτός και επί τα αυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στα υπουργεία, στη Ρηγίλλης και στις γνωστές οικογένειες της Δεξιάς».

Βάσει αυτού του σκεπτικού, ο κ. Λαλιώτης αρνήθηκε ότι τα σποτ του ΠΑΣΟΚ συνιστούν «αρνητική διαφήμιση» και εμφάνισε τον κ. Γ. Παπανδρέου ως τον μόνο εγγυητή της αναγκαίας για τον ίδιο κάθαρσης. «Από τις 17 Σεπτεμβρίου θα δημιουργηθούν θωρακισμένοι και αποτελεσματικοί θεσμοί διαφάνειας και θα κινηθεί γρήγορα κάθε διαδικασία για να αποδοθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» είπε.

Ο κ. Λαλιώτης κατέληξε: «Ο κ. Καραμανλής πρέπει να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε διαφορετικοί. Ο κ. Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία ήθελαν και θέλουν να πάμε σε βουβές εκλογές, έτσι ώστε οι Ελληνες και οι Ελληνίδες να μην έχουν στις παραστάσεις τους τα έργα και τις ημέρες μιας ανίκανης και ανήμπορης κυβέρνησης, το ήθος και το ύφος μιας αλαζονικής, θαμπής και φθαρμένης κυβέρνησης».

Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε και τούτη τη φορά ακόμη και ένα έμμεσο σχόλιο στις καθημερινές πλέον εμφανίσεις του πρώην γραμματέα.

Κορυφαίος ωστόσο υπουργός έλεγε σε δημοσιογράφους ότι «ειδικώς με τη φράση του κ. Λαλιώτη «δεν είμαστε όλοι το ίδιο», θα συμφωνήσουμε απολύτως. Διότι εκείνος έρχεται από το παρελθόν και με τις επιλογές του οδεύει τάχιστα στην οριστική λήθη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή