Ανταλλαγή πυρών με… παραπλήσιες θέσεις

Ανταλλαγή πυρών με… παραπλήσιες θέσεις

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περιοδείες σε επαρχιακές πόλεις πρόκειται να αφιερώσουν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας οι επικεφαλής του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Στο κυνήγι της ψήφου, που θα αυξήσει το ποσοστό τους, οι αρχηγοί και των δύο κομμάτων επενδύουν περισσότερο στην προσωπική επικοινωνία με τους πολίτες. Ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι επενδύει στη στρατηγική της «χαλαρής ψήφου» για να προσελκύσει ψηφοφόρους των μεγάλων κομμάτων και για τον λόγο αυτό τις τελευταίες ημέρες διαρκώς επαναλαμβάνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει κριθεί, και η νίκη της Ν.Δ. είναι δεδομένη. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παπαθεμελής, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν, δεν έδιναν στο κόμμα του ποσοστό εισόδου στη Βουλή, δηλώνει αισιόδοξος και επισημαίνει ότι η μάχη ακόμη εξελίσσεται και δεν έχει κριθεί.

Παραπλήσιες θέσεις

Με τις τοποθετήσεις τους στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, οι κ. Καρατζαφέρης και Παπαθεμελής επιβεβαίωσαν ότι στοχεύουν στην ίδια δεξαμενή ψήφου, με παραπλήσιες θέσεις. Και οι δύο αναφέρθηκαν στο βιβλίο της Ιστορίας, και οι δύο μίλησαν για ανάγκη δικαιότερης κατανομής πλούτου, και οι δύο έδωσαν έμφαση στα εθνικά θέματα.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, υπεύθυνος προεκλογικής εκστρατείας του ΛΑΟΣ και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, επισημαίνει ότι το κόμμα του δεν θα κάνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Στον ΛΑΟΣ επενδύουν στην προσωπική απήχηση του κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος, συνεχίζοντας τις περιοδείες του, θα βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Κρήτη και στη συνέχεια σε Ρόδο, Σάμο και Σύρο, ενώ την Τρίτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη. Ως έναν από τους λόγους μη πραγματοποίησης κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, ο κ. Θεοδωρακίδης αναφέρει και την έλλειψη χρημάτων μετά την απόφαση του κόμματος να διατεθεί όλη η επιχορήγηση υπέρ των πυρόπληκτων. «Αλλωστε, η μάχη των εντυπώσεων θα κριθεί στις θέσεις και όχι στα πλαστικά σημαιάκια» καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθεμελής, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Θανάσης Μυλωνόπουλος, τις προσεχείς ημέρες θα περιοδεύσει σε πόλεις της Μακεδονίας, ενώ στελέχη του κόμματος θα κάνουν ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η Δημοκρατική Αναγέννηση θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα αύριο το βράδυ, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί προεκλογική ομιλία του κ. Παπαθεμελή στη Θεσσαλονίκη.

Την εβδομάδα που πέρασε, συνεχίστηκε η ανταλλαγή «πυρών» ανάμεσα στα δύο κόμματα, με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αναγέννησης ότι συνεχίζεται η προσχώρηση στελεχών από τον ΛΑΟΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή