Οι πολιτικοί αρχηγοί όσο δεν τους έβλεπαν οι κάμερες

Οι πολιτικοί αρχηγοί όσο δεν τους έβλεπαν οι κάμερες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Στέλιος Παπαθεμελής και ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπαίνοντας στο στούντιο να χαιρέτισαν έναν έναν όλους τους δημοσιογράφους και όσους πολιτικούς αρχηγούς είχαν φθάσει πριν απ’ αυτούς, όμως ο Αλέκος Αλαβάνος και η Αλέκα Παπαρήγα κράτησαν τις κομμουνιστικές τους αποστάσεις: αμφότεροι κάθισαν στις θέσεις τους χωρίς ούτε ένα «καλησπέρα» στους παριστάμενους. Γενικώς, πάντως, η κυρία Παπαρήγα δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε «η ψυχή του πάρτι» το βράδυ της Πέμπτης. Μπαίνοντας το απόγευμα και βγαίνοντας το βράδυ από το ραδιομέγαρο, κοιτούσε τους δημοσιογράφους με ύφος που στα τηλεοπτικά πλάνα μόνο με τη μουσική υπόκρουση «Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά» θα μπορούσε να συνοδευτεί, και βέβαια ουδείς ρεπόρτερ φέρων μικρόφωνο απετόλμησε να την προσεγγίσει σε απόσταση δηλώσεων. Οπως απέδειξε η συνέχεια της βραδιάς, οι εκπρόσωποι του Τύπου έπραξαν σοφά διότι αργότερα, μέσα στο στούντιο, υπήρξε μια μακιγιέζ με άγνοια κινδύνου που επιστράτευσε το ροζ σφουγγαράκι της και πλησίασε σε απόσταση βολής την κυρία Παπαρήγα… οπότε και εισέπραξε τα πυρακτωμένα κομμουνιστικά βέλη: η κυρία Παπαρήγα τραβήχτηκε αιφνιδιαστικά μια στιγμή πριν συναντηθεί το μετώπό της με το μέικ απ. «Δεν τα θέλω αυτά, εγώ έτσι είμαι!», έκανε ενοχλημένη. Η μακιγιέζ απεχώρησε καταπτοημένη, και εξυπακούεται πως μετά το δικό της πάθημα ουδείς υπεύθυνος καλλωπισμού δεν ξαναπλησίασε την αρχηγό του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Η νύχτα του debate δεν ήταν από αυτές που προάγουν τις κοινωνικές σχέσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ας πούμε, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής είναι ζήτημα αν αντάλλαξαν συνολικά δέκα λέξεις. Την πρώτη φορά που μίλησαν, ήταν όταν ο κ. Καραμανλής έβγαλε απ’ την τσέπη του τα γυαλιά που έχει για να διαβάζει, και δείχνοντάς τα στον κ. Παπανδρέου τον ρώτησε «εσύ βλέπεις ακόμα χωρίς γυαλιά;». Οσο για τη δεύτερη φορά… τους ένωσε ο κ. Καρατζαφέρης. Τη στιγμή που ο αρχηγός του ΛΑΟΣ απήγγελε την all times classic ατάκα του περί Καραμανλήδων και Παπανδρέου χωρίς να μπερδευτεί σε καμία χρονολογία ή όνομα, ο πρωθυπουργός έσκυψε διακριτικά προς την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και κάτι του σιγοψιθύρισε. Βεβαίως ο ψίθυρος κινητοποίησε τα αντανακλαστικά όλων των παριστάμενων δημοσιογράφων – αλλά ατυχώς γι’ αυτούς, η απόσταση επέτρεπε μόνο διά της μεθόδου της εικασίας να καταλήξουν στο τι μπορεί να ειπώθηκε, με βασικό στοιχείο πάντα το γεγονός ότι αμέσως μετά το σχόλιο και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναλύθηκαν σε μικρό, διακριτικό γελάκι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή