Ανανέωση σε πρόσωπα «έδειξε» ο Καραμανλής

Ανανέωση σε πρόσωπα «έδειξε» ο Καραμανλής

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πνοή ανανέωσης θα έχει το νέο υπουργικό συμβούλιο, εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναδειχθεί νικήτρια των εκλογών. «Είναι απόφασή μου να αξιοποιήσουμε περισσότερους νέους ανθρώπους στο νέο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον βεβαίως οι Ελληνες μας εμπιστευτούν», υπογράμμισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας ότι εκτιμώνται και οι μέχρι σήμερα επιδόσεις όσων ανέλαβαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Σε μαγνητοσκοπημένη τηλεοπτική του συνέντευξη, που μεταδόθηκε από το Alter, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι τα κριτήρια σχηματισμού του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι αξιοκρατικά, δηλαδή η εκτίμηση «για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά σε κάθε τομέα», αλλά και λειτουργικά ώστε να είναι ομοιογενές το κυβερνητικό σχήμα. Σε ερώτηση εάν στην επιλογή του θα συνυπολογίσει και την αρνητική, για κάποια κυβερνητικά στελέχη, εικόνα της κοινής γνώμης, απάντησε πως όλα συνυπολογίζονται, χωρίς όμως να είναι η στάση της κοινής γνώμης «καθοριστικός παράγων αξιολόγησης». Ταυτόχρονα, ο κ. Καραμανλής έστειλε και το μήνυμα «ουδείς αναντικατάστατος», προσθέτοντας πως «η ζωή προχωράει και είναι φυσικό να έρχεται η ώρα να δώσεις ευκαιρίες σε περισσότερους νέους ανθρώπους».

Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε και για τους λόγους που δεν προχώρησε σε καταλογισμό ευθυνών προς κυβερνητικά ή κρατικά στελέχη που, σύμφωνα με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, είχαν χαμηλές επιδόσεις σε μείζονες κρίσεις. «Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικοί πρέπει να λειτουργούν σε τηλεοπτικό χρόνο», σχολίασε, εξηγώντας ότι απαιτείται ψύχραιμη και συνετή αντιμετώπιση μιας κρίσης ενώ, συχνά, «ένας πολιτικός, ο πρωθυπουργός, έχει μια πολύ πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα από εκείνη που αναδεικνύεται από τα μέσα ενημέρωσης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Καραμανλής απέρριψε τις κατηγορίες για «παροχολογία» ως προς τις φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά ακινήτων. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι πέραν της πρώτης κατοικίας και του φόρου κληρονομιάς ή γονικών παροχών, «η φορολογική επιβάρυνση για τα ακίνητα θα είναι μειωμένη». Για τα σκάνδαλα, με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπη η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν βλέπει πολιτικές ευθύνες αλλά παραβατική συμπεριφορά κάποιων κρατικών λειτουργών, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν η κυβέρνηση που τα παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη. Ειδικά για τις υποκλοπές, υπογράμμισε ότι η ίδια η κυβέρνησή του ήταν θύμα των υποκλοπέων, για να επισημάνει ότι πρώτος ο ίδιος θέλει να μάθει ποιος επιχειρούσε να υποκλέψει τις επικοινωνίες του πρωθυπουργού. «Ελπίζω η Δικαιοσύνη να βρει άκρη» κατέληξε.

Μιλώντας εξάλλου το βράδυ σε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης, ο κ. Καραμανλής απηύθυνε κάλεσμα εθνικής ενότητας: «Ζούμε ώρες εθνικής ευθύνες, ώρες που επιτάσσουν ενότητα και σύνεση» είπε, για να καλέσει τους ψηφοφόρους να βάλουν στην άκρη τα κομματικά λάβαρα. «Υψώστε το σύμβολο των κοινών μας αγώνων για το μέλλον των παιδιών μας, την ελληνική σημαία… Στείλτε μήνυμα, παντού στην Ελλάδα, ενότητας και ομοψυχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή