Αναποφάσιστοι και συσπείρωση ο στόχος των δύο μεγάλων

Αναποφάσιστοι και συσπείρωση ο στόχος των δύο μεγάλων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους αναποφάσιστους και στη συσπείρωση της εκλογικής τους βάσης στρέφουν την προσοχή τους τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσοστά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, παρότι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν κάμψη, διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την προεκλογική περίοδο του 2004. Επίσης οι συσπειρώσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ παραμένουν σχετικά χαμηλές, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να μην αποκλείουν πτώση της συνολικής δύναμης του δικομματισμού.

Τα δεδομένα αυτά προσδιορίζουν και τις τακτικές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ: Προτεραιότητα για το κυβερνών κόμμα αποτελεί η «συμπίεση» της εκλογικής βάσης του ΛΑΟΣ, ενώ την αξιωματική αντιπολίτευση προβληματίζει η καλή πορεία που φαίνεται ότι έχει ο Συνασπισμός. Επιπλέον ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής θα συνεχίζει να εκπέμπει μόνο θετικά πολιτικά μηνύματα, με στόχο να θέσει στο σώμα των αναποφάσιστων το δίλημμα επιλογής του ίδιου ή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως ικανότερου πρωθυπουργού. Ο κ. Παπανδρέου, έχοντας ανάλογη στόχευση, προσανατολίζεται να προβάλλει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο από σήμερα θα σταματήσει και την αρνητική τηλεοπτική διαφήμιση…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή