Βεβαιότητα Παπαθεμελή για είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο

Βεβαιότητα Παπαθεμελή για είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Αναγέννηση θα ξεπεράσει το εκλογικό όριο για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Στέλιος Παπαθεμελής, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Αθηνών, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. «Θεωρώ χρέος και καθήκον μου αυτό το παρακμιακό πολιτικό σύστημα να το ταρακουνήσουμε για να συνέλθει», τόνισε στην ομιλία του, ενώ πρόσθεσε ότι σκοπός του είναι να εκπροσωπήσει τους ανεκπροσώπητους και να υπερασπισθεί τους ανυπεράσπιστους.

Προσδιόρισε την ταυτότητα του κόμματος ως «κόμμα δημοκρατικό, πατριωτικό και κοινωνικό, κόμμα ευθύνης και αφύπνισης, που εκφράζει δυνάμεις αναγέννησης του δημόσιου βίου». «Την πατρίδα και την ορθοδοξία τις υπηρετούμε, δεν τις χρησιμοποιούμε, ούτε τις εκμεταλλευόμαστε όπως κάποιοι άλλοι» επισήμανε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαθεμελής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Για το Σκοπιανό, τόνισε ότι πρέπει να ασκηθεί βέτο, ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε για «συνεχείς υποχωρήσεις, που έχουν αποθρασύνει την Τουρκία» Αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, λέγοντας ότι απουσιάζει από την προεκλογική ατζέντα για πρώτη φορά και προσθέτοντας πως «ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος και οι αδελφοί μας Κύπριοι θέλουν συμπαράσταση για να μην ξαναέλθει το σχέδιο Ανάν με άλλη μορφή».

Τέλος, μιλώντας για το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης είπε ότι είναι «κατάπτυστο, δεν είναι διδάξιμο, ούτε διορθώσιμο και πρέπει να αποσυρθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή