Γ. Παπανδρέου: «Η Ν.Δ. είναι το χάος»

Γ. Παπανδρέου: «Η Ν.Δ. είναι το χάος»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, αλλά και σε όσους στην εκλογική αναμέτρηση του 2004 επέλεξαν τη Ν.Δ., να ενισχύσουν την Κυριακή με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ απηύθυνε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου.

«Απευθυνόμαστε σε όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει. Σε όσους πιστεύουν στην εναλλαγή των κομμάτων και θέλησαν το 2004 να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Σε όσους ζήτησαν το 2004 περισσότερη διαφάνεια και είδαν τη διαφθορά να μεγαλώνει. Σε όσους πίστεψαν τις υποσχέσεις και εξαπατήθηκαν, που δεν θέλουν το ρουσφέτι, τη συναλλαγή που έφερε στο προσκήνιο η κυβέρνηση της Ν.Δ., και λέμε πάμε μαζί», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε για μια ακόμη φορά σε υψηλούς τόνους στο δίλημμα το οποίο έθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής περί νέων εκλογών στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μας λένε «Ν. Δ. ή χάος». Τους απαντάμε: Η Ν.Δ. είναι το χάος»».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμύτατη κριτική στον κ. Κ. Καραμανλή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. «Είναι το τραγικό υστερόγραφο στη θητεία τους, είναι το υστερόγραφο της ανικανότητας και της ακυβερνησίας. Η κυβέρνηση που άφησε τη χώρα μας ανοχύρωτη φεύγει, η κυβέρνηση Καραμανλή φεύγει», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Τέλος, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για «κρυφή ατζέντα» της Ν.Δ. εις βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων σε περίπτωση ανανέωσης της λαϊκής εντολής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -που υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός ζητεί από τους πολίτες «λευκή επιταγή»- προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η Ν.Δ. σχεδιάζει την αύξηση του ΦΠΑ, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την αποδυνάμωση της δημόσιας υγείας και παιδείας προς όφελος των ιδιωτών, και την εκποίηση του πλούτου της χώρας.

Τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μια νέα κοινωνική συμφωνία, με στόχο «τη μεγάλη ανατροπή του κατεστημένου της κοινωνικής αδικίας», ενώ δεσμεύθηκε πως σε περίπτωση εκλογικής του νίκης δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ. Κλείνοντας την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίσθηκε βέβαιος ότι θα είναι εκείνος ο νικητής της αναμέτρησης της Κυριακής, έκανε ειδική μνεία στους νέους ψηφοφόρους «που απέχουν από την πολιτική ή που βλέπουν το μέλλον τους στην ανεργία ή στους μισθούς των επτακοσίων ευρώ», σε μια εμφανή προσπάθεια να περιορίσει την απήχηση που εμφανίζεται να έχει στο συγκεκριμένο τμήμα των ψηφοφόρων ο ΣΥΝ, αλλά και στους συνταξιούχους, όπου συνεχίζει να προηγείται η Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή