Παραπέμπονται σε δίκη οι 3 της υπόθεσης ΜΕΒΓΑΛ

Παραπέμπονται σε δίκη οι 3 της υπόθεσης ΜΕΒΓΑΛ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ παραπέμπονται με απευθείας κλήσεις ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος.

Ο πρόεδρος Εφετών επικύρωσε τη διάταξη του εισαγγελέα Εφετών κ. Μιχάλη Δεληγιάννη, ο οποίος έκρινε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση τυγχάνει εφαρμογής ο νόμος για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, δεδομένου μάλιστα ότι ένας εκ των κατηγορουμένων, ο Π. Αδαμόπουλος, είναι δημόσιος υπάλληλος. Βάσει αυτού του νόμου, για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων, δεν απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, αρκεί η διαδικασία των απευθείας κλήσεων. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, και με δεδομένο ότι τόσο ο εισαγγελέας όσο και ο πρόεδρος Εφετών έκριναν πως υπάρχουν σε βάρος των κατηγορουμένων επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή τους στο ακροατήριο, αναμένεται λίαν συντόμως ο προσδιορισμός και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, παθητική δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία, ενώ σημειώνεται ότι και οι τρεις είναι ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης και την επιβολή περιοριστικών όρων. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε προ μηνών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο εκ των κατηγορουμένων Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ζητώντας την ποινική δίωξη του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρου Παπαδάκη και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Δημήτρη Συμεωνίδη για απάτη, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Ο κ. Π. Αδαμόπουλος στη μήνυση κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του από τους υπευθύνους της ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου η γαλακτοβιομηχανία να μπει στο πρόγραμμα επιείκειας και να μην καταθέσει αίτηση άλλη εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή