Αλ. Αλαβάνος: Το KKE ασχολείται με εμάς κι όχι με τους μεγάλους

Αλ. Αλαβάνος: Το KKE ασχολείται με εμάς κι όχι με τους μεγάλους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα άκρως ειρωνικό σχόλιο προς το ΚΚΕ απάντησε χθες ο κ. Αλ. Αλαβάνος στις κλιμακούμενες επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Περισσό. «Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Παπαρήγα γιατί κάνει εκτεταμένες αναφορές στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, πολύ περισσότερες απ’ ό,τι στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται ότι παίζουμε πολιτικό ρόλο πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι κι εμείς οι ίδιοι πιστεύαμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει ευθέως στην κριτική της κ. Παπαρήγα περί «έμμεσης στήριξης στο ΠΑΣΟΚ» αλλά και υπαινισσόμενος ότι το ποσοστό που θα λάβει το κόμμα του ανησυχεί το ΚΚΕ.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Αλαβάνος, θέλοντας προφανώς να υπογραμμίσει τη βασική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται εσχάτως ως το κόμμα που κατ’ εξοχήν εκφράζει τη νεολαία, επέλεξε χθες να έχει συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Και με την «ευκαιρία» αυτή επανέλαβε τις προτάσεις του για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία με αφετηρία το 5% του ΑΕΠ και κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, μιλώντας και πάλι για «200 χιλιάδες παιδιά από 12 μέχρι 18 ετών που ζουν με άγχος, κατάθλιψη ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ο κ. Αλαβάνος δεν παύει να επαναλαμβάνει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργασθεί υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις με το ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι «τα δύο κόμματα βρίσκονται σε διαφορετικές όχθες σε μια σειρά ζητήματα, όπως η παιδεία, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και το Ευρωσύνταγμα». Τέλος, χαρακτήρισε τις εκλογές ως ευκαιρία «για να αλλάξει το τοπίο και να γίνει ανασύνταξη των πολιτικών δυνάμεων, όσες εκλογικές αναμετρήσεις κι αν χρειαστούν», ευελπιστώντας προφανώς ότι σε κάθε επόμενη αναμέτρηση το κόμμα του θα ενισχύεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή