Μητσοτάκης: H ακυβερνησία, ό,τι χειρότερο για τον τόπο

Μητσοτάκης: H ακυβερνησία, ό,τι χειρότερο για τον τόπο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση υπέρ της ανάγκης να αναδειχθεί ισχυρή κυβέρνηση από τις κάλπες έκανε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, επικαλούμενος και την εμπειρία από την δική του διακυβέρνηση. Ταυτοχρόνως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ επί της ουσίας χαρακτήρισε «δώρο» για το κυβερνών κόμμα την επιλογή του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει σε κεντρικό εκλογικό ρόλο τον Κώστα Λαλιώτη.

«Δεν πρέπει να πέσουμε σε ακυβερνησία. Είναι το χειρότερο πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί στον τόπο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επικαλέστηκε τα γεγονότα του ’90 – ’93 για να προσθέσει ότι «χρειάζεται μια πλειοψηφία άνετη, μια σταθερή κυβέρνηση».

Θέλοντας να παρέμβει στη συζήτηση περί ισχνής πλειοψηφίας, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι άνετα κυβερνά ένα κόμμα με πλειοψηφία πέντε βουλευτών και πρόσθεσε ότι «είναι ντροπή και άσχημο για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αυτό που λένε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακυβερνησία».

Σχολιάζοντας τη δραστηριοποίηση του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την άποψη ότι «ήταν ό,τι χρειάζεται για να μην ξεχνάνε οι πολίτες το παλιό ΠΑΣΟΚ. Θα έχει όφελος η Ν.Δ. από αυτό».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. Υπογράμμισε, δε, με έμφαση ότι ο ίδιος χαίρεται που ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στις τομές και στις μεταρρυθμίσεις και έχει «την εντιμότητα και το θάρρος να κάνει αυτοκριτική και να λέει ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα».

«Με εκφράζει απολύτως αυτή η θέση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ασφαλιστικό, παιδεία και δημόσια διοίκηση είναι τομείς, που πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μένουμε στάσιμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να υλοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να μην επαναληφθούν φαινόμενα καθυστερήσεων τα οποία παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη κοινοβουλευτική θητεία της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή