Οι αναποφάσιστοι στόχος Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Οι αναποφάσιστοι στόχος Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, που παραμένουν σε υψηλότερα απ’ ό,τι τον αντίστοιχο προεκλογικό χρόνο του 2004 επίπεδα, και η συσπείρωση της εκλογικής τους βάσης αποτελούν τις βασικές στοχεύσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ η Ν.Δ. συνεχίζει να διατηρεί τακτικό πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των αναποφάσιστων μειώνεται, αλλά όχι με τους ρυθμούς που ανέμεναν τα κομματικά επιτελεία της Ρηγίλλης και της Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης, οι συσπειρώσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραμένουν σχετικά χαμηλές, με αποτέλεσμα οι αναλυτές να μην αποκλείουν πτώση των συνολικών δυνάμεων του δικομματισμού ακόμη και εάν δεν υπάρξει ριζική μεταβολή του συσχετισμού μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Οι «ανάγκες» της τελευταίας εκλογικής εβδομάδας προσδιορίζουν και τις κινήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει θετικά πολιτικά μηνύματα, ενώ θα είναι συνεχώς ο ίδιος σε «πρώτο πλάνο» προκειμένου να θέσει στο σώμα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων το δίλημμα εάν ο ίδιος ή ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι καταλληλότερος να ηγηθεί της χώρας την επόμενη τετραετία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με το δίλημμα εάν θα συνεχίσει τις οξύτατες επιθέσεις κατά του κ. Κ. Καραμανλή προκειμένου να αυξήσει τη συσπείρωση του κόμματος ή εάν θα επικεντρωθεί σε θετικές προτάσεις, στοχεύοντας τον κρίσιμο χώρο των αναποφάσιστων. Πάντως, πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να επιλέγει τον δεύτερο δρόμο και το πιθανότερο είναι από σήμερα να σταματήσει η «αρνητική» τηλεοπτική διαφήμιση στην οποία είχε καταφύγει τις τελευταίες ημέρες η Χαριλάου Τρικούπη. Τέλος, προτεραιότητα για τη Ν.Δ. κατά την αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές συνιστά η «συμπίεση» της εκλογικής δύναμης του ΛΑΟΣ, ενώ σε «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται ο ΣΥΝ, μετά την επιτυχή παρουσία του κ. Αλ. Αλαβάνου κατά την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή