Ευθεία επίθεση Ρηγίλλης κατά ΛΑΟΣ

Ευθεία επίθεση Ρηγίλλης κατά ΛΑΟΣ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με ένα κόμμα, ο αρχηγός του οποίου έχει δηλώσει δημοσίως ότι ορισμένες, έστω, από τις αναφορές που περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη» έχουν κάποια βάση». Το σχόλιο ανήκει στον γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Λευτ. Ζαγορίτη, ο οποίος, με τον τρόπο αυτό προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω τη στρατηγική που έχει επιλέξει το κυβερνών κόμμα για να αποτρέψει δυσαρεστημένους οπαδούς του να στηρίξουν με ψήφο διαμαρτυρίας το ΛΑΟΣ.

Η τακτική που θα ακολουθήσει η Ν.Δ. έναντι του κ. Καρατζαφέρη τις επόμενες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες ουσιαστικά θα κριθούν και οι εντυπώσεις, μοιάζει λίγο με ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί. Και αυτό, διότι αφενός θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις επικλήσεις περί της ανάγκης ύπαρξης καθαρής εντολής για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων -προσβλέποντας προφανώς στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση του βαθμού συσπείρωσης- και αφετέρου θα πρέπει να μεταδίδει την αίσθηση της βεβαιότητας για καθαρή εκλογική νίκη, προκειμένου να διεισδύσει εκλογικά στους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι συνήθως αποφασίζουν επηρεαζόμενοι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Τα δύο παραπάνω θα γίνουν ταυτόχρονα. Που σημαίνει ότι την ίδια ώρα που στελέχη του κόμματος θα ζητούν στήριξη για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης, άλλοι εκπρόσωποι της Ν.Δ. θα μεταδίδουν αίσθημα βεβαιότητας για καθαρή εκλογική νίκη.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ικανοποίηση για τις συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο και τη Λάρισα -πολύ μεγάλη συγκέντρωση χαρακτήρισε την τελευταία ο κ. Γ. Σουφλιάς – ενώ μεταδίδεται αίσθηση εκλογικής νίκης. Χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ποσοστά, τα στελέχη της Ν.Δ. αφήνουν να εννοηθεί ότι το τελευταίο κύμα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων επιβεβαιώνει ισχυρή επικράτηση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και συγκρότηση πεντακομματικής Βουλής.

Από σήμερα, εξάλλου, αρχίζει η τελική σειρά των τηλεοπτικών σποτ της Ν.Δ., που θα έχουν αμιγώς αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα και τον Κ. Καραμανλή σε πρώτο και αποκλειστικό πλάνο. Ιδίας αντίληψης ήταν και το τελευταίο σποτ, το οποίο, όμως, κρίθηκε ότι χρήζει αισθητικών βελτιώσεων. Χθες, ο κ. Καραμανλής είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή