Καραμανλής υπέρ εθνικής ενότητας

Καραμανλής υπέρ εθνικής ενότητας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύνθημα της ενότητας και της εθνικής ομοψυχίας για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά εξέπεμψε χθες από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, εμμένοντας στην επικοινωνιακή γραμμή του «ηγέτη, που υπερβαίνει τις κομματικές αντιπαραθέσεις». Απευθυνόμενος σε μαζική συγκέντρωση οπαδών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής έκανε για άλλη μια φορά λόγο για «στόχους κοινούς, στόχους εθνικούς» και κάλεσε, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τους ψηφοφόρους να υποστείλουν τα κομματικά λάβαρα και να υψώσουν το «σύμβολο των κοινών αγώνων, την ελληνική σημαία, που υπενθυμίζει πως υπάρχουν στόχοι που υπερβαίνουν τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές».

Χωρίς, για άλλη μία φορά, να το αναφέρει ονομαστικά, καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ λαϊκισμό και ανασφάλεια και ανέδειξε ως διακύβευμα των επικείμενων εκλογών αν η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά ή θα επιστρέψει στο χθες. Ο κ. Καραμανλής δεν επανέλαβε το δίλημμα «αυτοδυναμία ή νέες εκλογές» αλλά δήλωσε πως εμπιστεύεται το κριτήριο των πολιτών, που θα επιλέξουν «μία σταθερή κυβέρνηση που να προχωρά με τόλμη και αποφασιστικότητα στις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος». Ο κ. Καραμανλής επέλεξε από την κρίσιμη εκλογικά περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας να επαναλάβει τα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων και των αγροτών, αλλά και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση της περιφέρειας. Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να προχωρήσει και σε εξαγγελίες τοπικής, πλην όμως, μεγάλης εμβέλειας, όπως για παράδειγμα η δημιουργία -όπως ανέφερε- Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας και η λειτουργία Εφετείου στον νομό. «Είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος, στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας», ανέφερε χειροκροτούμενος για να προσθέσει: «Είμαστε ακόμη έτοιμοι να προχωρήσουμε και στη δημιουργία Εφετείου στον νομό, ικανοποιώντας έτσι χρόνια αιτήματα όλων των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα προωθούμενα έργα υποδομής. Ξεκινά, ανέφερε, η κατασκευή της Ιονίας Οδού, ολοκληρώνεται η παράκαμψη της Ναυπάκτου, προχωρούν η περιμετρική Αγρινίου και η Παραϊόνια Οδός, ενώ προχωρά η σύνδεση της Ιονίας με το Πλατυγιάλι και μελετάται η σύνδεσή του με τον Αστακό. Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει στη Λέσβο, αύριο στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή