ΚΚΕ: Κατώτατος μισθός τα 1.700 ευρώ

ΚΚΕ: Κατώτατος μισθός τα 1.700 ευρώ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποδυνάμωση των δύο μεγάλων κομμάτων είναι η πολιτική επιδίωξη του ΚΚΕ στις εκλογές, επανέλαβε χθες η γ.γ. του κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σε καθηγητές του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου και του ΙΕΚ Γαλατσίου.

Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για κατώτατο μισθό τα 1.700 ευρώ, ενώ επισήμανε ότι η εφετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από την περσινή, λόγω του ότι πέφτει η πραγματική αξία του εισοδήματος. Αναφερόμενη στο εκπαιδευτικό σύστημα είπε ότι δεν επιτρέπει στο παιδί να αποκτήσει ικανότητα ανάλυσης, σύνθεσης, διαλεκτικής και κριτικής σκέψης.

Τέλος, τοποθετήθηκε κατά της προοπτικής να περάσουν τα σχολεία στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Αυτό θα αλλάξει ριζικά και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ενώ καταργείται το ενιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας. Κάθε σχολείο, πέρα από τρία-τέσσερα γενικά μαθήματα, θα έχει όλα τα άλλα διαφοροποιημένα, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες. Πάμε για ταξικοποίηση των σχολείων, επίσημη και ανοιχτή», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή