Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο δήμαρχος της Ζακύνθου

Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο δήμαρχος της Ζακύνθου

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλεμο μεταξύ του δημάρχου Ζακύνθου κ. Διονύση Τσαγκαρόπουλου και του προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κ. Β. Στεργιώτη εξελίσσεται το σκάνδαλο, που έχει αναστατώσει την κοινωνία του νησιού. Χθες ο δήμαρχος απολογήθηκε στον Εισαγγελέα και δεν παραδέχτηκε καμία από τις κακουργηματικές πράξεις που τον βαρύνουν και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε τον προϊστάμενο των οικονομικών του υπηρεσιών, λέγοντας ότι «εκείνος τα έκανε όλα προκειμένου να καταστρέψει αποδεικτικά της ενοχής του στοιχεία». Από την άλλη ο κ. Στεργιώτης παραδέχτηκε ότι είναι ο αυτουργός όλων όσα συνέβησαν, υποστήριξε όμως ότι ο δήμαρχος είναι ο ηθικός αυτουργός. Πέτρα του σκανδάλου είναι το δάνειο (ύψους 10 εκατ. ευρώ) που ελήφθη από την Τράπεζα Πειραιώς (με επιτόκιο 4%) προκειμένου να εξοφληθούν παλαιότερα δάνεια (που συνήφθησαν με επιτόκιο 7%). Αν και τα μισά χρήματα του δανείου βρίσκονται ακόμη στην Τράπεζα (δεν έχουν εκταμιευθεί) και τα υπόλοιπα έχουν δοθεί σε κωδικούς, που υπεδείχθησαν από τον δήμο (σύμφωνα με κύκλους του τοπικού υποκαταστήματος), εν τούτοις υπάρχει πρόβλημα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που δρομολόγησε τη δανειοληψία.

Ο δήμαρχος καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία (τον Ιούλιο) ότι πλαστογράφησε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (που έγινε τον Φεβρουάριο) και κατάφερε να πάρει το δάνειο. Εν τούτοις υπάρχουν σύμβουλοι που υποστηρίζουν ότι έλαβαν μέρος στο επίμαχο Δ.Σ. και όλα έγιναν νόμιμα. «Το πρόβλημα προέκυψε», λένε, «όταν πριν από 20 ημέρες ο δήμαρχος αποφάσισε να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο της οικονομικής του υπηρεσίας, αφού οι εισπράξεις αλλά και οι επιχορηγήσεις του δήμου ποτέ δεν έφταναν στο ακέραιο στα ταμεία του».

Από την πλευρά του ο γ.γ. της Περιφέρειας, κ. Σωτήρης Βόσδου, υποστηρίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να αποδώσει ευθύνες στην Περιφέρεια, καθώς η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύναψη του δανείου, έτσι όπως προσκομίστηκε, πληρούσε επαρκώς τα οριζόμενα από το νόμο και για το λόγο αυτό δεν κρίθηκε αναγκαίο να ελεγχθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή