Απάντηση Αλαβάνου στα διλήμματα ΠΑΣΟΚ

Απάντηση Αλαβάνου στα διλήμματα ΠΑΣΟΚ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλιμάκωση της κριτικής του έναντι του ΠΑΣΟΚ προχώρησε χθες από το Ηράκλειο της Κρήτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, επιχειρώντας να ακυρώσει το άνοιγμα που κάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς. «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουμε να φύγει από την εξουσία η Ν.Δ. Εχουμε εντυπωσιαστεί όμως από τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο κυβερνητικό κόμμα», επισήμανε. Στη συνέχεια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να προβάλει μια ουσιαστική προγραμματική εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση.

Εξηγώντας τη θέση του, ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ ουσίας και πολιτικού περιεχομένου ανταγωνισμό υποσχέσεων, ενώ υπάρχουν πολλά μέτωπα που θα μπορούσε να ανοίξει κάποιος από την προοδευτική πλευρά. «Το άρθρο 16 και το δημόσιο πανεπιστήμιο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η στάση απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων», ανέφερε ενδεικτικά ως θέματα στα οποία θα μπορούσε να διεξαχθεί η προεκλογική αντιπαράθεση.

«Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε παραπέρα με την ανάδειξη ως κεντρικού ζητήματος ενός χάρτη σε βιβλίο Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου. Το κενό αντιπολίτευσης ουσίας απέναντι στη Ν.Δ. έρχεται να το καλύψει με δάνεια από τον Παπαθεμελή και τον Καρατζαφέρη», τόνισε ο κ. Αλβανός. Αναφερόμενος στη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για δίλημμα «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», είπε ότι «δεν μας χρειάζονται μαθήματα για συνεργασία».

Σχετικά με την αντιπαράθεση των δύο μεγάλων κομμάτων για το ασφαλιστικό, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «κοκορομαχία» και για μεγάλες ευθύνες και των δύο για τη σημερινή κατάσταση, ενώ καλούνται οι ασφαλισμένοι να μην τους δώσουν «λευκή επιταγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή