Δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου για «μη προνομιούχους»

Δεσμεύσεις Γ. Παπανδρέου για «μη προνομιούχους»

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική της ολομέτωπης επίθεσης στη Ν.Δ. στην οποία καταλόγισε ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους με υποσχέσεις που επί της ουσίας ενισχύουν μόνον τα υψηλά εισοδήματα σε βάρος των μη προνομιούχων επέλεξε και χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλφα (και το Γ. Αυτιά) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε μάλιστα την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για τη δραστική μείωση του φόρου κληρονομίας και υποστήριξε: «Η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή, μιλάει για την ουσιαστική πριμοδότηση, για προνόμια για τους πλουσιότερους. Εχετε, βίλα στην Μύκονο; Θα έχετε πολλές φοροαπαλλαγές. Εχετε δυαράκι ή τριαράκι; Θα πληρώνετε, ουσιαστικά, ένα νοίκι στο κράτος, για όλη σας τη ζωή. Αυτή είναι η πολιτική της».

Προκειμένου να γίνει ακόμη σαφέστερος περιέγραψε τις αντίστοιχες προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα. «Εμείς, λέμε το εξής. Εχεις και κατέχεις, είσαι από αυτούς που έχουν σημαντικά ποσά; Θα πληρώσεις παραπάνω. Σήμερα, υπάρχει ένα αφορολόγητο πλαφόν, των 100.000 ευρώ. Εμείς θα το διπλασιάσουμε. Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω τις χαμηλότερες και μεσαίες τάξεις. Δεν θα επιβάλλουμε σε αυτούς έναν φόρο, για να πληρώσουν για τις φοροαπαλλαγές των πλουσίων».

Κατά τα λοιπά ο κ. Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η υπεσχημένη από τον ίδιο αύξηση των αγροτικών συντάξεων θα αρχίσει από το 2008 αλλά θα φτάσει στα 550 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, ενώ δεσμεύθηκε και για τη μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, των 300.000 επιπλέον πολιτών που θα ενταχθούν στο ΕΚΑΣ, αποφεύγοντας πάντως να αποκαλύψει την πηγή των επιπλέον εσόδων που θα απαιτηθούν.

Τέλος δεσμεύθηκε ανάλογη σύνταξη να λάβουν ακόμη και οι γυναίκες που ουδέποτε έχουν εργασθεί, ενώ επανέλαβε την υπόσχεσή του το κράτος να χορηγεί 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, ως αντιστάθμισμα στις δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τις τρίτεκνες οικογένειες.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε λίγο αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γ. Ραγκούσης μάλιστα υπογράμμισε την ανάγκη «να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες τι θα σήμαινε για τη χώρα μια νέα τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες.

«Σε αντίθεση με άλλους, εμείς θεωρούμε ότι κάθε Ελληνας πολίτης πρέπει και ελεύθερα και χειραφετημένα, ν’ αποφασίσει για το μέλλον του και για την ψήφο του» είπε και κάλεσε την κοινή γνώμη «να σκεφτεί τι διακυβεύεται για τη χώρα, σε περίπτωση εκ νέου νίκης του κ. Καραμανλή, του κ. Πολύδωρα, των πολιτικών τους, του βίου και της πολιτείας τους, τέσσερα χρόνια τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή