Καραμανλής: Αρση της μονιμότητας

Καραμανλής: Αρση της μονιμότητας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετωπική αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην αντίστροφη μέτρηση προς τις κάλπες. Χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, απευθυνόμενους ουσιαστικά στους ψηφοφόρους του λεγόμενου μεσαίου χώρου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης – ή μερικής άρσης της μονιμότητας ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η υφιστάμενη συνταγματική μέριμνα. Προανήγγειλε επίσης, τη βούλησή του να βάλει λουκέτο στην Ολυμπιακή στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν κερδίσει τη μάχη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι «δεν δικαιούται να πετάει στη χοάνη τα χρήματα των φορολογουμένων», όπως είπε. Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αλφα, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν στη βάση «μιας συσσωρευμένης εικόνας και εκτίμησης που έχουν και δεν θα επηρεαστούν από τυχαία γεγονότα, μια κουβέντα ή από τη μία ή την άλλη κατεύθυνση». Προέβη δε σε αιχμηρές αναφορές για την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αν αθροίσει κανείς τα όσα έχει υποσχεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση τους τελευταίους μήνες και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες, θα πάμε τουλάχιστον στα ελλείμματα που κληρονομήσαμε το 2004, τα οποία είχαν προσεγγίσει το 8% του ΑΕΠ.

Και χθες, συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η προσπάθεια δημιουργίας αναχωμάτων για τη μετακίνηση ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς το ΛΑΟΣ – πάντα με το δίλημμα «αυτοδυναμία ή περιπέτειες». Αυτή τη φορά επιστρατεύτηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, ο οποίος θεωρείται ευρύτερης αποδοχής και με διεισδυτικό λόγο. Ο κ. Σουφλιάς συναντήθηκε με τον κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κάλπη θα βγάλει αυτοδύναμη τη Ν.Δ. από τις 16 Σεπτεμβρίου, έθεσε εμμέσως το δίλημμα. Χαρακτηριστικά, επικαλέστηκε το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει ως υπουργός Οικονομίας σε δύο κυβερνήσεις συνεργασίας, και τόνισε ότι αυτές δεν απέδωσαν διότι «τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι σύνθετα, είναι πολλά και προπαντός, υπάρχει η μεγάλη αρρώστια που λέγεται κομματισμός, η κομματικοποίηση των πάντων». Τον Γ. Παπανδρέου και την επιδίωξή του να αποσπάσει ψήφους από τον ΣΥΝ έβαλε από την πλευρά του στο στόχαστρο χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης. «Το ενδεχόμενο της συνεργασίας με την Αριστερά το ζήσαμε στη χώρα πολλές φορές», είπε και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει την ευγενή φιλοδοξία να λεηλατήσει τις ψήφους του Συνασπισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή