Με ταχύτητα τα αποτελέσματα

Με ταχύτητα τα αποτελέσματα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής, θα είναι γνωστός όχι μόνο ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και το ποσοστό που θα έχει κατακτήσει. Ενα ισχυρό λογισμικό σύστημα, της SingularLogic, που θα διασυνδέεται με 25 περιφερειακά σημεία και θα παρέχει πληροφορίες το βράδυ των εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών, στο κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, σε επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς, στα πέντε πολιτικά κόμματα, που έχουν εκπροσώπηση στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε έξι τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε η ροή των εκλογικών αποτελεσμάτων να είναι απρόσκοπτη, αξιόπιστη και η ταχύτερη δυνατή. Τέτοιας εμβέλειας συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την κάλυψη Ολυμπιακών Αγώνων και στις εκλογικές αναμετρήσεις της Ισπανίας.

Οταν οι κάλπες θα κλείσουν και οι 9.824.223 Ελληνες πολίτες θα έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στα 20.623 τμήματα των 56 εκλογικών περιφερειών, περισσότεροι από 3.941 υποψήφιοι με τα επιτελεία τους (που αφορούν 21 πολιτικούς συνδυασμούς) θα… κολλήσουν κυριολεκτικά στις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα αλλά και το internet, προκειμένου να ενημερωθούν.

Η ροή των αποτελεσμάτων θα αρχίσει σταδιακά μετά το κλείσιμο της κάλπης και γύρω στις 10.30 – 11 το βράδυ θα υπάρχει η δυνατότητα να διαφανεί όχι μόνο ο νικητής αλλά και το διακύβευμα αυτών των εκλογών, δηλαδή ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης, καθώς θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων.

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη του συστήματος της SingularLogic άγγιξε τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζει ότι θα δώσει περίπου 70 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα έξοδα της εκλογικής διαδικασίας (εκλογικό υλικό, εφορευτικές επιτροπές, δικαστικές αποζημιώσεις κ.λπ.).

Οπως είπε χθες ο πρόεδρος της SingularLogic Intergrator κ. Ανδρέας Δρυμιώτης (που αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές στις οποίες θα έχει και προσωπική ανάμειξη) η εταιρεία του, με διαφορετικά σχήματα, δίνει τα εκλογικά αποτελέσματα εδώ και 27 έτη, καλύπτοντας 36 εκλογικές αναμετρήσεις «αυτή ίσως είναι και η καλύτερη απόδειξη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή