Οι τελευταίες κινήσεις των μονομάχων

Οι τελευταίες κινήσεις των μονομάχων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τελευταίες τους τακτικές κινήσεις με κεντρικό στόχο την προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και την αποτροπή «διαρροών» προς τα όμορα μικρά πολιτικά κόμματα, προβαίνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τρία εικοσιτετράωρα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 16ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, με αποδέκτες τους ψηφοφόρους του λεγόμενου μεσαίου χώρου, γνωστοποίησε πως στις προθέσεις του είναι στην περίπτωση κατά την οποία καταστεί δυνατόν να αναθεωρηθεί το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, να προχωρήσει στην άρση της μονιμότητας για τους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα. Επίσης, ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα τερματιστεί η λειτουργία της Ολυμπιακής εάν η Ελλάδα καταδικαστεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Από την πλευρά του, απευθυνόμενος στο ίδιο ακροατήριο ο κ. Γ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα έως τώρα πεπραγμένα της και την κατηγόρησε ότι προσανατολίζεται στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών που απασχολούνται στο Δημόσιο. Επίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε (στο ALTER) για ένα σαφώς αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα με πέντε κύκλους υπουργείων, στους τομείς του κράτους, των παραγωγικών διαδικασιών, των ανθρώπινων πόρων, του περιβάλλοντος και της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε εκ νέου στα ασθενέστερα στρώματα, δεσμευόμενος για σύνταξη ύψους 550 ευρώ στις νοικοκυρές.

Οπως προαναφέρθηκε, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απασχολεί πάντα η τελική εκλογική επιρροή των μικρότερων κομμάτων. Ο κ. Γ. Σουφλιάς αμέσως έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό υπενθύμισε τα προβλήματα διακυβέρνησης της χώρας, που είχαν ανακύψει κατά την περίοδο των κυβερνήσεων συνεργασίας της περιόδου 1989-1990. Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Παπανδρέου, παρότι άφησε ανοικτό παράθυρο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΝ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, υπογράμμισε πως το δίλημμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης συμπυκνώνεται στην επιλογή «κυβέρνηση της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ». Η προεκλογική αντιπαράθεση, που βαίνει στο τέλος της, από σήμερα μεταφέρεται στην Αθήνα, καθώς το απόγευμα ο κ. Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Πεδίον του Αρεως, ενώ αύριο ακολουθεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή