Σφοδρή επίθεση από Παπαρήγα εναντίον πάντων

Σφοδρή επίθεση από Παπαρήγα εναντίον πάντων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό ενός πρωτότυπου «διπολισμού» όπου στον ένα πόλο είναι το KKE και στον άλλο η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα κόμματα, περιέγραψε χθες η γεν. γραμματέας της KE του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στην Αθήνα. Από την ομιλία της δεν έλειψαν οι σκληρές, άμεσες και έμμεσες αναφορές στο ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του κ. Αλ. Αλαβάνο.

«Δεν φθάνει το «όχι» στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα γερό, αταλάντευτο, έμπειρο, μαχητικό αντίβαρο, και αυτό σήμερα είναι το ΚΚΕ», είπε και συνέχισε: «Η υπερψήφιση του ΚΚΕ είναι το υπολογίσιμο αντίβαρο. Δεν είμαστε απλά στην άλλη όχθη απέναντι στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δηλώνουμε ότι σήμερα και αύριο και μεθαύριο δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε αυτήν την όχθη. Είναι μια από τις περιπτώσεις που χωράει το «ποτέ», από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά δεν αλλάζουν. Δεν είμαστε εμείς οι κομμουνιστές οι μοναδικοί αταλάντευτοι μαχητές. Ομως σκεφτείτε καλά, δεν μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να υπάρξει θετική προοπτική χωρίς το αντίπαλο δέος το ΚΚΕ, χωρίς την κοινή μας δράση». H γεν. γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του KKE επιτέθηκε ολομέτωπα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αγώνες κύριοι του Συνασπισμού δεν μπορεί να γίνονται από την μια μεριά κατά της συντηρητικής πολιτικής και από την άλλη να συνεργάζεσαι στην εκλογή οργάνων σε εργατικά κέντρα και σε ομοσπονδίες, και στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με ένα από τους εταίρους, το ΠΑΣΟΚ», είπε. «Εχουμε να κάνουμε με κυνήγι για κατάκτηση θέσεων ως αυτοσκοπό», συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε νέους πολίτες οι οποίοι, όπως υποστήριξε, της αποκάλυψαν ότι για πρώτη φορά επιλέγουν να ψηφίσουν KKE, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση και σε εκείνους τους αριστερούς πολίτες που κάποτε χώρισαν την πορεία τους από εκείνη του KKE, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Και εσείς που μείνατε στη μέση του δρόμου για πολλά χρόνια, χωρίς όμως να απεμπολήσετε αρχές και αξίες, ελάτε μαζί μας να ξανασυναντηθούμε. Ξέρετε καλά ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και εσείς που έχετε διαφωνίες μαζί μας, διατηρείτε επιφυλάξεις και ερωτηματικά για θέματα του σοσιαλισμού, για ιδεολογικά ζητήματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή