Τα σενάρια και οι σκέψεις Σημίτη

Τα σενάρια και οι σκέψεις Σημίτη

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρένο στις όποιες σκέψεις του κ. Γ. Παπανδρέου να προτείνει στον κ. Κ. Σημίτη να συμμετάσχει με κεντρικό ρόλο σε πιθανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τις επικείμενες εκλογές, θέτει η απροθυμία του πρώην πρωθυπουργού να επανέλθει δι’ αυτού του τρόπου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Πάντως, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες (στον «Αλφα») ο κ. Παπανδρέου επέμεινε «πως η ανασυγκρότηση που θέλουμε να κάνουμε στο κράτος μας, είναι πολύ σημαντική δουλειά και ένας πρώην πρωθυπουργός με τέτοια εμπειρία δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα σημαντικό θεσμικό ρόλο από την επόμενη ημέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κ. Σημίτης θα στηρίξει τις επιλογές του κ. Παπανδρέου -θα είναι μάλιστα παρών στη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα- αλλά στην παρούσα φάση τείνει να απορρίψει την όποια προοπτική συμμετοχής του στην κυβέρνηση. Επίσης, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού μεταδίδει ότι ο κ. Κ. Σημίτης ουδέποτε «βολιδοσκοπήθηκε» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οπως λέγεται, τη Δευτέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, και Σημίτη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ευχαριστεί το δεύτερο για την έως τώρα συμβολή του στην εκλογική προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σημίτη να συναντηθούν αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα. Ομως, μέχρι χθες, νωρίς το απόγευμα, όπως διαβεβαίωναν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, δεν είχε υπάρξει νέα επικοινωνία μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ είχε προηγηθεί δημοσίευμα (στο «Βήμα») μέσω του οποίου το περιβάλλον του κ. Σημίτη εμφάνιζε τον πρώην πρωθυπουργό διστακτικό στην προοπτική συμμετοχής σε μια κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου με το σκεπτικό ότι αυτή θα εμφανιζόταν ως κίνηση εντυπωσιασμού με δεδομένο ότι οι σχετικές ανακοινώσεις εκ των πραγμάτων θα γίνονταν λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Χθες ο κ. Κ. Λαλιώτης παρουσίασε ένα ακόμη κύκλο τηλεοπτικών μηνυμάτων του ΠΑΣΟΚ, ενώ προγραμματίζει νέες δηλώσεις αύριο, με το τέλος της προεκλογικής περιόδου, μέσω των οποίων θα συνοψίσει τα διλήμματα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Χθες, ο κ. Λαλιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης, και προσωπικά όπως υποστήριξε του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις δεσμεύσεις περί μη αύξησης του ΦΠΑ την προηγούμενη τετραετία. Ο κ. Λαλιώτης προεξόφλησε πως η άρνηση του πρωθυπουργού, την περασμένη Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη, να αποκλείσει νέα αύξηση του ΦΠΑ, προεξοφλεί ότι θα ανέλθει στο 20% τον επόμενο χρόνο σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ. «Ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. μετά τις εκλογές υπογράφουν και εφαρμόζουν αντιλαϊκές αποφάσεις εις βάρος του εισοδήματος κάθε οικογένειας», κατέληξε ο κ. Λαλιώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή