Τέσσερις οι προφυλακίσεις για το σκάνδαλο στη Ζάκυνθο

Τέσσερις οι προφυλακίσεις για το σκάνδαλο στη Ζάκυνθο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόφαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Διονύσης Τσαγκαρόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος και παραπέμπεται για σύσταση συμμορίας εγκλήματος, απόπειρα εμπρησμού και κατοχή εκρηκτικών υλών. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν επίσης ο κ. Β. Στεργιώτης, προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ο αλλοδαπός, που φέρεται ότι επιχείρησε να βάλει φωτιά σε αρχεία του δήμου, καθώς και ο υπάλληλος Ν. Κωσταντάκος.

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος βαρύνεται με κακουργηματικές πράξεις για το σκάνδαλο, πέτρα του οποίου είναι δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ, που ελήφθη από την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να εξοφληθούν παλαιότερα δάνεια του δήμου. Ο δήμαρχος καταγγέλθηκε ότι πλαστογράφησε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να ληφθεί το δάνειο. Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια την περασμένη Παρασκευή με τη σύλληψη νεαρού Αλβανού την ώρα που ήταν έτοιμος να πυρπολήσει με εύφλεκτο υγρό έγγραφα της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου. Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον είχαν «προσλάβει» ο δήμαρχος και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας για να εξαφανίσουν ενοχοποιητικά έγγραφα. Ο υπάλληλος φέρεται ότι μετέφερε στο δημαρχιακό μέγαρο τρία δέματα, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν μπετόνια με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά για τον εμπρησμό του αρχείου.

Ο κ. Τσαγκαρόπουλος αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης προφυλάκισής του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού προκειμένου να νοσηλευτεί, υπό φρούρησιν.

Στο όλο θέμα και μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις τοποθετήθηκε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Α. Νάκος, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ: «Είναι να απορεί», δήλωσε, «κανείς με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσποιείται ότι αγνοεί πως ο αρμόδιος υπουργός και ο γεν. γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν έχουν να δηλώσουν τίποτε, καθώς η υπόθεση του δημάρχου Ζακύνθου, μόλις αποκαλύφθηκε, παραπέμφθηκε αμέσως στη Δικαιοσύνη και ήδη έχει επιληφθεί ο εισαγγελέας. Καλό θα ήταν να θυμηθεί ο κ. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δήμαρχοι κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα και συγκαλύπτονταν από τις κυβερνήσεις και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή