Αγώνας από ετεροδημότες για ένα εισιτήριο

Αγώνας από ετεροδημότες για ένα εισιτήριο

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληρότητα που αγγίζει το 100% καταγράφεται στα περισσότερα μέσα, καθώς χιλιάδες ετεροδημότες προγραμματίζουν τις μετακινήσεις τους προς τις εκλογικές περιφέρειες. Οσοι δεν έχουν προμηθευτεί εισιτήρια θα δυσκολευτούν καθώς στην πλειονότητά τους έχουν εξαντληθεί. Περισσότερα από 32.282 εισιτήρια έχει διαθέσει η Ολυμπιακή στα κόμματα για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών. Αναλυτικά δόθηκαν: 14.632 εισιτήρια στη Ν.Δ., 13.052 στο ΠΑΣΟΚ, 1.901 στο ΚΚΕ και 1.064 στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διακίνηση των ετεροδημοτών με τις Ο.Α. παρέχεται έκπτωση 15% και η διανομή των εισιτηρίων γίνεται από πρακτορεία που έχουν οριστεί από τα κόμματα. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 643 πτήσεις εσωτερικού εκ των οποίων οι 41 θα μεταφέρουν μόνο ετεροδημότες. Αύριο οι πτήσεις εσωτερικού ανέρχονται σε 654, οι 57 εκ των οποίων είναι «εκλογικές». Την ημέρα των εκλογών έχουν προγραμματιστεί 596 πτήσεις με τις 37 να είναι «εκλογικές», ενώ τη Δευτέρα από τις 635 πτήσεις οι 49 είναι τσάρτερ. Η Aegean Airlines έχει δρομολογήσει επιπλέον 9 πτήσεις εσωτερικού και 7 εξωτερικού. Περισσότεροι από 80.000 επιβάτες αναμένεται να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ τα οποία θα ενισχυθούν σήμερα και αύριο με 1.100 επιπλέον δρομολόγια. Οι επιβάτες των ΚΤΕΛ θα έχουν έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου αρκεί να δηλώσουν τον σκοπό του ταξιδιού τους. Εκπτωση 30% απολαμβάνουν και οι επιβάτες του ΟΣΕ, τα δρομολόγια των οποίων εμφανίζουν πληρότητα 90% για όλες τις ημέρες πλην της Κυριακής.

Για διάθεση σημαντικού αριθμού αεροπλάνων των Ο.Α. στο πρακτορείο που έχει αναλάβει τη διαχείριση των εισιτηρίων της Ν.Δ. κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. Με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Σπ. Φλογαΐτη, και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρ. Σπυρόπουλος μιλάει για μεθόδευση που έχει στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος σε μονοεδρικές κυρίως εκλογικές περιφέρειες. Οι Ο.Α. με ανακοίνωσή τους αποδίδουν συκοφαντικούς ισχυρισμούς στο ΠΑΣΟΚ. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαν διατεθεί στο ΠΑΣΟΚ 4.242 θέσεις από τις οποίες το κόμμα χρησιμοποίησε 54, ενώ οι υπόλοιπες αποδεσμεύτηκαν. Επισημαίνεται από τις Ο.Α. ότι χθες, επί 1.603 δεσμευμένων θέσεων, το ΠΑΣΟΚ είχε χρησιμοποιήσει λιγότερες από 700.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή