Διαξιφισμοί για το συνταξιοδοτικό των γυναικών

Διαξιφισμοί για το συνταξιοδοτικό των γυναικών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπόλαιους και επικίνδυνους χαρακτήρισε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης, κ. Γερ. Γιακουμάτος, τις αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα όρια ηλικίας των γυναικών στο Δημόσιο. Εκφράζοντας φόβο για πιθανές αποχωρήσεις από το Δημόσιο λόγω των αναφορών του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Γιακουμάτος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «το συνταξιοδοτικό καθεστώς δεν είναι ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί επαγγελματικό Ταμείο». Κάλεσε παράλληλα τις εργαζόμενες να μην ανησυχούν και επανέλαβε ότι σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δεσμευθεί πως δεν θα αυξήσει ούτε τα όρια ηλικίας ούτε τις εισφορές και δεν θα μειώσει τις συντάξεις. «Δίνουμε μάχη για να κερδίσουμε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάτος.

Στο θέμα που έχει προκαλέσει σχετική σύγχυση και σε εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα, επανήλθε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. O κ. Γ. Ραγκούσης επέμεινε πως το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Γ. Παπανδρέου καταδεικνύει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών, από πέρυσι, είχε ζητήσει διορία -που τελικά δεν πήρε- προκειμένου να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τη συγκεκριμένη Οδηγία η οποία εξισώνει τα όρια ηλικίας ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση είναι όμηρος μιας αρνητικής εξέλιξης, η οποία «έχει δρομολογηθεί είτε με τη σκοπιμότητα είτε με την επικίνδυνη αμέλεια των υπευθύνων της κυβέρνησης». Μάλιστα, στο όλο θέμα επανήλθε χθες και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία περίπτωση στους όποιους σχεδιασμούς για άρση της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα, όπως δήλωσε προχθές ότι θα επιθυμούσε -σε περίπτωση αναθεώρησης του σχετικού άρθρου του Συντάγματος- ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή