Επίθεση κατά Δικαιοσύνης για απαλλοτριώσεις

Επίθεση κατά Δικαιοσύνης για απαλλοτριώσεις

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση κατά των αποφάσεων της δικαιοσύνης για το θέμα των απαλλοτριώσεων εξαπέλυσε χθες από την Πάτρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, λέγοντας ότι πρόκειται για «παράλογη κατάσταση». Με αφορμή τη δικαστική απόφαση για την τιμή απαλλοτρίωσης ανά στρέμμα στο έργο του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε: «Εγινε κάτι εντελώς παράλογο και ώς ένα βαθμό εγκληματικό. Το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε ότι το κράτος πρέπει να πληρώσει απαλλοτριώσεις 105 με 107 εκατ. ευρώ για 2.900 στρέμματα. Το εντελώς απαράδεκτο είναι ότι τα μισά, δηλαδή τα 50 εκατ., πρέπει να δοθούν για 180 στρέμματα. Εάν κάνετε κάποιες διαιρέσεις είναι περίπου 350.000 ευρώ το στρέμμα. Δηλαδή από τις ακριβότερες αστικές περιοχές της Ελλάδας. Είναι μία παράλογη κατάσταση. Πρέπει να πω ότι οφείλουμε όλοι να προσέχουμε, όταν παίρνουμε αποφάσεις για έργα δημοσίου συμφέροντος και ήδη το υπουργείο έχει ασκήσει έφεση».

Ο κ. Σουφλιάς πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που θα είναι και πάλι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ θα συστήσει σώμα ορκωτών εκτιμητών για τις απαλλοτριώσεις. Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την επιθυμία του να είναι και πάλι υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις εκλογές της Κυριακής και θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο λαός κρίνει και θα μας δώσει την αυτοδυναμία».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο κ. Σουφλιάς επισκέφθηκε το έργο του χειμάρρου Διακονιάρη και τόνισε ότι θα είναι έτοιμο σ’ ένα χρόνο και το κόστος φθάνει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης επισκέφθηκε και το έργο κατασκευής των παραγλαύκειων οδικών αρτηριών, οι οποίες θα συνδέουν την ευρεία παράκαμψη της Πάτρας με το υπό κατασκευή νέο λιμάνι της πόλης. Για το νέο λιμάνι είπε ότι δημοπρατήθηκε το υπόλοιπο μέρος του επιβατικού τμήματος και πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες, θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια και θα κοστίσουν 50 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή