Πρόβα για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων

Πρόβα για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νήμα για την τελική ευθεία μπήκε ο μηχανισμός του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης ενώ δείγμα για τη συγκέντρωση και ροή των αποτελεσμάτων δόθηκε χθες σε μία γενική δοκιμή της εκλογικής διαδικασίας.

«Ολα είναι έτοιμα», διαβεβαίωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Σπύρος Φλογαΐτης, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο θα συλλέγονται και θα καταγράφονται τα αποτελέσματα, που τηλεφωνικά θα μεταδίδονται στο υπουργείο και αυτομάτως θα περνούν στην κεντρική βάση δεδομένων της SingularLogic. Στη συνέχεια θα παρουσιάζονται με τυχαίο τρόπο στις «κάρτες» που θα κάνουν χρήση τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις.

Βεβαίως δεν θα είναι καθαρή η εικόνα των ποσοστών, που θα λάβει το κάθε κόμμα παρά μόνο όταν η καταμέτρηση των ψήφων αγγίξει το 10% του συνόλου τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο υπουργός στις συστάσεις προς τους εκλογείς, προτρέποντάς τους, για να μην ταλαιπωρηθούν, να μάθουν τα εκλογικά τους τμήματα μέσω του ειδικού τετραψήφιου αριθμού 1564 είτε μέσω του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του υπουργείου www. ypes. gr.

Κατά τα άλλα οι εκλογικοί αντιπρόσωποι ήδη οδεύουν στις επαρχίες, διευθετούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ετεροδημότες, ενώ με επιμέλεια προετοιμάζονται και οι εκλογές στις πυρόπληκτες περιοχές ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες, που κυρίως θα αφορούν την ταυτοπροσωπία όσων έχασαν τα χαρτιά τους μέσα στην πύρινη λαίλαπα.

Για τους Λειψούς

Ο κ. Φλογαΐτης, αναφερόμενος στην περίπτωση των Λειψών (όπου οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και αποφάσισαν να μην ψηφίσουν) είπε ότι και εκεί θα στηθούν κάλπες για τις οποίες οι ψηφοφόροι μπορούν να αδιαφορήσουν.

Ειδικά για τις πυρόπληκτες περιοχές ο κ. Φλογαΐτης είπε ότι «οι εκλογείς θα προσέλθουν στα σχολεία ή όπου αλλού υποδείξουν οι οικείες νομαρχίες προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα». Ερωτηθείς μάλιστα αν στηθούν εκλογικά τμήματα σε κοντέινερ ο υπουργός είπε ότι «εάν υπάρχει ένα σχολείο που έχει υποστεί ζημιά, η εκλογική διαδικασία μπορεί να γίνει σε κάποιο άλλο χώρο. Αλλά εξ όσων γνωρίζω αν αυτό συμβεί θα είναι η εξαίρεση».

Κατά τα άλλα σήμερα το βράδυ στις 12.00 τα μεσάνυχτα κλείνει και επισήμως πλέον η προεκλογική περίοδος που σημαίνει ότι παύει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε καμιά τηλεοπτική εκπομπή, να διανέμουν εκλογικό υλικό και να πραγματοποιούν ομιλίες.

Τέλος την έντονη διαμαρτυρία του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ο χάρτης της Ελλάδας με πολιτικά χρώματα, που έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διορθωθεί, έστω και εκ των υστέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή