Υστατα διλήμματα στους εκλογείς

Υστατα διλήμματα στους εκλογείς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διλημματικό τρόπο απευθύνθηκαν στους πολίτες χθες, ένα 24ωρο πριν από την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναδεικνύοντας ο καθένας διαφορετικό διακύβευμα για την αναμέτρηση της Κυριακής. Από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα «στην καθαρή εντολή για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων ή στην επιστροφή στο χθες των ελλειμμάτων και του τέλματος». Μιλώντας στην εκλογική του περιφέρεια, όπου το ΛΑΟΣ εμφανιζόταν έως πρότινος να συγκεντρώνει υψηλότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα ποσοστά, ο πρωθυπουργός επέλεξε επίσης να απευθύνει αυστηρά μηνύματα προς την ΠΓΔΜ και την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, χαρακτήρισε την επικείμενη αναμέτρηση «δημοψήφισμα για να φύγει η Δεξιά», καλώντας τους ψηφοφόρους της Αριστεράς, τους αναποφάσιστους και τους δυσαρεστημένους της Ν.Δ. να στηρίξουν το κόμμα του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε ακόμη να αντιστρέψει το κλίμα ηττοπάθειας, που εκ των πραγμάτων προκαλεί στη Χαριλάου Τρικούπη η διαχεόμενη αντίληψη ότι η Ν.Δ. θα επικρατήσει στη μεθαυριανή αναμέτρηση, κάνοντας λόγο για «φημολογία, που προέρχεται από τα υπόγεια της Ρηγίλλης». Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος νωρίτερα γνωστοποίησε στον κ. Παπανδρέου ότι δεν επιθυμεί να μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή