Αγρα σταυρών στα καφέ των Βορείων Προαστίων

Αγρα σταυρών στα καφέ των Βορείων Προαστίων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο απλούστερος τρόπος να βρεις το «Emphasis» ανάμεσα στα άπειρα καφέ του Χαλανδρίου είναι να ακολουθήσεις μια απ’ τις εύσωμες κυρίες με τις βάτες και τα φο μαργαριτάρια -τις ξεχωρίζεις γιατί είναι ίδιες κι απαράλλακτες με τα πλάνα του Τάσου Μπιρσίμ από τις συγκεντρώσεις του ’80. Μόνο ένας παλαιού τύπου ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Ανωμερίτης θα μπορούσε να τις πείσει πως έχουν κι αυτές δικαίωμα να πιουν καφέ στο Χαλάνδρι, στο «Cafe – club Emphasis» με τα φοινικόδεντρα και τα ψάθινα καρεκλάκια. Εξ ου και ειδικώς γι’ απόψε, το cafe έχει καταληφθεί από πενήντα περίπου εξηντάρηδες. Σ’ αυτή τη συνάθροιση, τα must του πρώιμου σοσιαλισμού ξαναζούν μέρες δόξας και σ’ όποιο τραπέζι κι αν πλησιάσεις ακούς να λένε κάτι για το «βυθίσατε το Χόρα!» ή το «mea culpa».

Το γκαρσόνι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα επεισόδια του σίριαλ «ο πρασινοφρουρός εξηντάρισε» όπως γυρίζει γύρω – γύρω μ’ ένα δίσκο, που πάνω του μετράω τρεις μπίρες και δύο σόδες. Ενας μόνο απ’ τους επτά του τραπεζιού του κ. Ανωμερίτη αποτολμά να πάρει μιλκ σέικ, και τώρα οι υπόλοιποι τον κοιτούν με ενδιαφέρον εντομολόγων, όπως κάνει «μμμ!» στην πρώτη ρουφηξιά.

Από δεξιά, έτερος, άρτι αφιχθείς μπαίνει στο οπτικό μου πεδίο, και χτυπά στον ώμο τον Γ. Ανωμερίτη – «Γιώργο ζει ακόμα κι ο παππούς να σε ψηφίσει!», του κάνει εορταστικά, κι ύστερα κάθεται στην καρέκλα δίπλα μου και χαμογελά ενώ τρώει τα τσιπς μου. Κι έτσι κάπως, με τον αριθμό μυστακοφόρων πελατών να ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην περιφέρεια Χαλανδρίου, το cafe Emphasis ξαναζεί απόψε τη δεκαετία του ’80 -και μόνο οι καθημερινοί θαμώνες του μαγαζιού ανησυχούν: ταμπουρωμένοι στο μέσα μέρος κοιτούν απ’ την τζαμαρία μήπως και καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη στο στέκι τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή