Το δίλημμα της αυτοδυναμίας

Το δίλημμα της αυτοδυναμίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι ο έντονα διλημματικός χαρακτήρας, που προσέδωσε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην αυριανή αναμέτρηση, έχει αποδώσει καρπούς, μεταδίδει το κυβερνητικό επιτελείο. Αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης εκφράζεται και από το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου, παρότι στο παρασκήνιο ανιχνεύονται ταυτόχρονα και τα σενάρια μη αυτοδυναμίας ή ακόμη και νέας ήττας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Καραμανλής, κλείνοντας χθες την προεκλογική περίοδο με την ομιλία του στο Πεδίον του Αρεως, ανέφερε ως διακύβευμα των εκλογών «τη σιγουριά απέναντι στην αβεβαιότητα, την υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό και τις βαθιές αλλαγές απέναντι στην παραλυσία και το τέλμα». Δεσμεύθηκε δε ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση, έχοντας «ζυγίσει δυνάμεις και αδυναμίες» και με γνώμονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την ικανότητα λήψης «γρήγορων και τολμηρών αποφάσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου σε μία εμφανή προσπάθεια να ενισχύσει την εικόνα του ως πρωθυπουργού εν αναμονή, παρουσίασε τη δομή της κυβέρνησης που θα σχηματίσει, αν κερδίσει τις εκλογές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χωρίζεται σε τέσσερις κύκλους που θα καλύπτουν τους τομείς: εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, κοινωνικού κράτους και αλληλεγγύης, οικονομίας και ανάπτυξης και ανασυγκρότησης του κράτους. Θα αποτελείται από 16 υπουργεία, ένα εκ των οποίων θα έχει αντικείμενο το Περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή