Αισιοδοξία, δεσμεύσεις και αλλαγή σελίδας

Αισιοδοξία, δεσμεύσεις και αλλαγή σελίδας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψύχραιμοι έως επιφυλακτικοί αλλά σε γενικές γραμμές αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών εμφανίστηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την προσέλευσή τους στην κάλπη. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης προσήλθε στις 9.00 π.μ. για να ψηφίσει ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά ο κ. Κ. Καραμανλής δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες με την ψήφο τους επιλέγουν την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα μας στα επόμενα χρόνια. Σεβόμαστε, εμπιστευόμαστε, όλους τους πολίτες και συμμετέχουμε στη μεγάλη αυτή γιορτή της δημοκρατίας, όπως αρμόζει σε μία γιορτή. Με χαμόγελο και με αισιοδοξία». Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. «Γυρίζουμε σελίδα» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι ημέρα αισιοδοξίας για την Ελλάδα. «Ξαναφέρνουμε στην Ελληνίδα και στον Ελληνα την αισιοδοξία», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Δεσμευόμαστε απέναντι στο λαό. Δεσμευόμαστε στους τολμηρούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Ξέρετε πού θα μας βρείτε: Στο χωράφι, στο γραφείο, στους δρόμους. Σε ένα μέρος δεν θα μας βρείτε μόνο. Εκεί που υπάρχουν τα εκλογικά μαγειρεία», τόνισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα εξερχόμενη από το 7ο λύκειο Περιστερίου, όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος ψήφισε στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης. «Καλωσορίζω τους «ταραξίες» στην εκλογική διαδικασία, τους νέους και τις νέες των 400 ευρώ, του διαδικτύου και του άρθρου 16. Πιστεύω από το Ηράκλειο μέχρι τις Σέρρες, από το Νότο μέχρι το Βορρά, οι πολίτες με την ψήφο τους θα γεννήσουν κάτι καινούργιο. Και πιστεύω πως ο στόχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ότι σήμερα το βράδυ αλλάζουμε το τοπίο, θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος. Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου, είπε ότι «αύριο ξημερώνει μια άλλη ημέρα, η δημοκρατία νίκησε την αλαζονεία». Στο 1ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, ψήφισε ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής. «Η Δημοκρατική Αναγέννηση έστειλε ένα μήνυμα σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ελπίδας στο λαό και αυτό το μήνυμα εμείς και οι οπαδοί μας καταθέτουμε στην κάλπη» τόνισε ο κ. Παπαθεμελής. Στο 9ο δημοτικό σχολείο Χανίων, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης αφού χαρακτήρισε τη διαδικασία «σημαντική για την πορεία της χώρας» σημείωσε. «Εγώ ένα πράγμα θέλω να τονίσω. Πρέπει όλοι να δώσουμε θετική ψήφο. Η ακυβερνησία, αποτελεί ένα ενδεχόμενο το οποίο με τρομάζει. Νομίζω ότι δεν πρέπει ποτέ η Ελλάδα να ξαναπεράσει αυτή την περιπέτεια την οποία είχε περάσει το 1989. Είναι ανάγκη να έχει αύριο το πρωί μια σταθερή κυβέρνηση, με άνετη πλειοψηφία και νομίζω ότι αυτό θα συμβεί». Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, ψήφισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου δήλωσε: «Στις εκλογές μιλάει ο ελληνικός λαός. Εμείς μιλάμε πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές». «Νομίζω ότι Θα υπάρξει αυτοδυναμία», εκτίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης, προσήλθε στις 10.00 π.μ. στο εκλογικό τμήμα 741, στο 4ο και 118ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Παγκράτι. Απερχόμενος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της καθαριότητας του Δήμου καθώς όπως είπε κατόρθωσαν, να κρατήσουν σε ευπρεπές επίπεδο την πόλη από το μεγάλο όγκο του έντυπου προεκλογικού υλικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή