Από Χονολουλού έως το Παρίσι

Από Χονολουλού έως το Παρίσι

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλος για κάλπη τράβηξε κι άλλος για Χονολουλού ή για κάτι κοντινότερο, όπως το Παρίσι. Πολλοί βρέθηκαν στο εξωτερικό την ημέρα των εκλογών είτε για δουλειά είτε για αναψυχή είτε από… άποψη. Ορισμένοι άλλοι απείχαν από το εκλογικό τους δικαίωμα, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση του πολιτικού σκηνικού.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις σημειώθηκαν και ευτράπελα, όπως στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, όπου εμφανίστηκαν δύο Ελληνες, για να ζητήσουν βεβαίωση της παρουσίας τους εκεί, προκειμένου να δικαιολογήσουν την αποχή τους. «Βρήκαμε μόνο έναν υπάλληλο, ο οποίος απόρησε για το χαρτί που του ζητήσαμε και μας είπε ότι κακώς κάναμε τον κόπο να εμφανιστούμε. Οτι δεν χρειάζεται καν», είπε στην «Κ» η Στέλλα Σ.

Σ’ έναν πιο εξωτικό προορισμό, τη Χονολουλού βρέθηκε η Ελένη Π. 26 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, την οποία ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί το εκλογικό αποτέλεσμα. «Είναι πολύ ωραία στη Χονολουλού, πολύ πιο ειδυλλιακά να είσαι σε μια παραλία με κοκοφοίνικες, από το να ψηφίζεις, για να ζήσεις μια από τα ίδια», λέει, στέλνοντας μήνυμα μέσω της «Κ» για τις εκλογές η Ελένη.

Υπάρχουν φυσικά κι εκείνοι που συνειδητά δεν προσήλθαν στις κάλπες είτε γιατί αδιαφορούν για τα πολιτικά δρώμενα είτε διότι θέλησαν να εκφράσουν με την αποχή την ευρύτερη δυσαρέσκειά τους. Οπως η 48χρονη Ελπίδα Δ. η οποία δηλώνει ότι δεν ελπίζει σε τίποτα, δεν περιμένει κάτι ν’ αλλάξει. «Είμαι άνεργη εδώ και πολύ καιρό, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου να εργαστώ. Είχα ζήσει αρκετά χρόνια στην Αμερική, επαναπατρίστηκα και ακόμα περιμένω να αποκτήσει το ένα μου παιδί την ελληνική ιθαγένεια. Γιατί να πάω να τους ψηφίσω, λοιπόν». «Για μένα όλοι είναι ίδιοι», λέει ο 35χρονος Γιώργος Κ.. «Δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν, ούτε καν άκυρο ή λευκό. Δεν με εκφράζει αυτή η κατάσταση, αν δεν αλλάξουν δραστικά τα πράγματα δεν πρόκειται να ψηφίσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή