Εμφανής ικανοποίηση χωρίς πανηγυρισμούς στο ΚΚΕ

Εμφανής ικανοποίηση χωρίς πανηγυρισμούς στο ΚΚΕ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτά δεν είναι τα αποτελέσματα. Ας περιμένουμε πρώτα να καταμετρηθεί ικανός αριθμός ψηφοδελτίων και τότε τα ξαναλέμε». Μολονότι από τη γραμμή αυτή δεν ξέφυγαν ούτε στιγμή τα μέλη του ΚΚΕ που συναντήσαμε, χθες το απόγευμα, στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του κόμματος στην οδό Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας, η ικανοποίησή τους ήταν εμφανής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα exit polls. Πώς να κρυφτεί άλλωστε, ολόκληρο 7,5% ήταν αυτό…

Το κλίμα πάντως στο εκλογικό κέντρο ήταν μάλλον υποτονικό, τόσο πριν όσο και μετά τα «καλά νέα». Παρότι είχε στηθεί μια αξιοζήλευτη αίθουσα Τύπου με γιγαντοοθόνη προκειμένου όσοι το επιθυμούσαν να μπορούν να παρακολουθήσουν με άνεση τα εκλογικά αποτελέσματα, ενώ μεζέδες και ποτά περίμεναν τους επισκέπτες, το εκλογικό κέντρο παρέμεινε σχεδόν άδειο καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης βραδιάς. Λίγοι οι φίλοι του κόμματος που βρέθηκαν εκεί, λίγοι και οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ενδεχομένως το γεγονός ότι χρειαζόταν τηλεφώνημα από την είσοδο στην υπεύθυνη Τύπου προκειμένου οι δημοσιογράφοι να εισέλθουν στο χώρο να μη βοήθησε ιδιαίτερα να ζεσταθεί η ατμόσφαιρα.

«Πού είναι ο κόσμος;» «Στον Περισσό βέβαια. Εκεί είναι τα… σπουδαία», μας είπαν. «Εκεί θα βρίσκονται τα στελέχη του κόμματος. Εκεί θα κάνει δηλώσεις και η κ. Παπαρήγα».

Περισσότερο εκδηλωτικοί στάθηκαν οι περαστικοί. Την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των exit polls, την οδό Θεμιστοκλέους κατέβαινε αγκαζέ ο κύριος και η κυρία Σγουρού. «Τι έκανε το ΚΚΕ; Πείτε μας», ρώτησαν όσους εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην είσοδο του εκλογικού κέντρου. «Καλά τα πήγε, καλά. Ανεβήκαμε 7,5, ίσως και 8%», ήρθε η απάντηση. Ψηφοφόροι του κόμματος; Ποιος ξέρει… Στα χείλη τους πάντως σχηματίστηκε ένα πλατύ χαμόγελο. Εγνεψαν αντίο και συνέχισαν το δρόμο τους προς την πλατεία Ομονοίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή