Εντολή αλλαγών στον Καραμανλή

Εντολή αλλαγών στον Καραμανλή

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο λαός με τη χθεσινή του ετυμηγορία έδωσε εκ νέου εντολή στον κ. Κώστα Καραμανλή να σχηματίσει κυβέρνηση και να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η Νέα Δημοκρατία μειώνει μεν το ποσοστό της κατά περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο πετυχαίνει την αυτοδυναμία, που εκτιμάται στους 153 βουλευτές, και επιτρέπει στον κ. Καραμανλή να κινηθεί με σχετική άνεση, αρκεί να επιδείξει την απαραίτητη βούληση.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πρώτη του δήλωση, λίγο μετά τη 1 π.μ., ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει «σταθερή κυβέρνηση, που στηρίζεται στην κοινωνική πλειοψηφία», αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι η περιορισμένη σε σχέση με το 2004 κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Καραμανλής μίλησε για «σαφή εντολή», που έδωσαν οι εκλογείς, να συνεχίσει η κυβέρνηση τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά το κυβερνητικό έργο και θα αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη τετραετία.

Εμφανίστηκε επίσης ενωτικός, καθώς υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα» και έθεσε ως προτεραιότητες την ενδυνάμωση της οικονομίας και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Σαφές στίγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός με το νέο υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην επιλογή νέων προσώπων που δεν έχουν κυβερνητική θητεία και στη συγχώνευση υπουργείων, όπως το Εσωτερικών με το Δημόσιας Τάξης και το Αιγαίου με το Εμπορικής Ναυτιλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή